Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Apar banii de AUR! Anunțul făcut de Isărescu!

monedaBanca Națională a României (BNR) lansează începând deastăzi o monedă din aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București.

Moneda are valoare nominală de 200 lei, este din aur cu titlul 999?, forma rotundă, diametrul de 27 de milimetri, greutatea de 15,551 grame și cantul neted.
„Aversul monedei redă imaginea Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc ‘ROMANIA', valoarea nominală ‘200 Lei', stema României și anul de emisiune ‘2015'. Reversul monedei prezintă o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc ‘CATEDRALA SF. IOSIF - BUCURESTI' și anul punerii pietrei de temelie ‘1875‘"se menționează într-un comunicat de presă al BNR.
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 3.400 lei bucata. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro