Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Omorâţi de un sistem bolnav! Decla raţie şocan tă a medicilor: arşii de la Colectiv au decedat de la infecţii intraspitaliceşti cu bacil piocianic

declaUn scandal de amploare a izbucnit ieri pe tema arşilor de la clubul Colectiv, decedaţi în unităţile sanitare. Conform medicilor de la Spitalul de Arşi, cel puţin trei răniţi au murit în această unitate din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, dr. Adrian Stănculea, şeful secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, a declarat, ieri, că după incendiul din clubul Colectiv în unitatea sanitară au fost internaţi 27 de răniţi, dintre care şase au decedat, trei dintre aceştia având infecţii intraspitaliceşti de mai mare amploare.

Aceasta este o infectare a spitalului cu microorganisme care în mod normal există peste tot şi nu ne pot afecta, dar în cazul bolnavilor, în special al celor operaţi sau arşi, produc infecţii mortale. Cel mai cunoscut germen este bacilul piocianic.
Toate spitalele au aceeaşi problemă

“Aceste infecţii sunt raportate lună de lună. Nu este o chestiune de ascuns. V-am spus că infecţiile există, ele se raportează. (...) Toate spitalele au aceeaşi problemă, nu doar Spitalul de Arşi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea.

Întrebat dacă a înştiinţat autorităţile în legătură cu realizarea unui spital nou pentru tratarea marilor arşi, Stănculea a răspuns: “Da, de nenumărate ori şi primministrului şi ministrului sănătăţii, la toată lumea, cum i-am prins. Le-am explicat care sunt condiţiile, le-am explicat cum trebuie să arate un centru de mari arşi, cum ar trebui organizată infrastructura pentru marii arşi în România. Toată lumea a spus: bine că ne-aţi zis, să vedem ce putem să facem mai departe”, a mai spus Adrian Stănculea.
Piocianicul este pe lista armelor bioterorismului

Libertatea a publicat în anul 2004 două articole ample în care a dat exemple concrete despre oameni decedaţi din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, în special cu piociani, sau “Pseudomonas mallei”. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro