Ma01192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ne pregătim de război?

razboiPurtătorul de cuvânt al Pentagonului Jeff Davis a anunţat recent că 70 de piese de echipament militar american au fost trimise în România, la Kogălniceanu.

Alte echipamente vor sosi în Bulgaria şi Lituania spre sfârşitul lunii decembrie, urmând ca în total să ajungă în Europa de Est şi Centrală 12.000 de piese de echipament, printre care tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei şi artilerie.

Deşi ar părea că ne pregătim de război, amplasarea lor ar facilita, de fapt, potrivit oficialului, circulaţia forţelor americane de rotaţie în regiune şi participarea la antrenamente şi exerciţii.

“Aceste angajamente continue consolidează capacitatea noastră de a lucra în mod eficient între aliaţii noştri, întăreşte încrederea şi ne ajută să construim relaţii de durată ce vor fi baza viitoarei securităţi în regiune”, a mai spus Davis.

Mai mult, secretarul american al apărarii Ash Carter a anunţat, de asemenea, în timpul unei vizite în Estonia la începutul acestui an, că SUA vor staţiona temporar suficiente vehicule şi echipamente asociate în Europa Centrala şi de Est pentru a susţine o brigadă de blindate. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro