Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

SUA au conceput un VANATOR de SUBMARINE invizibile

SUAInginerii americani au creat o nava fara pilot conceputa sa detecteze chiar si cele mai "invizibile" submarine. Agentia care se ocupa de astfel de proiecte pentru aparare, DARPA, se pregateste sa testeze noul aparat.

Aceasta masina are peste 40 de metri lungime si, potrivit publicatiei Vice, "este un adevarat vanator de submarine". Primul test a fost programat pentru 2016.

Potrivit DARPA, drona este destinat detectarii submarinilor, fara insa a le distruge: directivele ministerului american al apararii interzic ultilizarea armelor de catre aparate absolut autonome.

Specialistii americani au creat acest vanator de submarine in principal pentru a reduce cheltuielile militare. Spre exemplu, intretinerea unui distrugator costa bugetul tarii aproximativ 700.000 de dolari, in timp ce pentru nava-drona este nevoie de numai 15.000 de dolari pe an.

Aparatul a fost construit in contextul cresterii prezentei militare ruse in Arctica, precum si pe fondul amplelor manevre militare angajate periodic de Moscova in aceasta regiune. vezi mai multe....
sursa: libertatea.ro