Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Polițele RCA se vor scumpi masiv

politele-rcaBrokerii de asigurări au vești proaste pentru șoferi. Anul 2016 va aduce un nou val de scumpiri pe piața polițelor obligatorii. Tarifele RCA deja s-au majorat cu până la 200% în anumite cazuri, iar situația nefavorabilă a plecat de la falimentul companiei Astra.

Din momentul în care a fost anunțat falimentul companiei Astra, asigurările au crescut în medie cu 20%. În unele cazuri, acestea au ajuns și la 200%. Vorbim despre cazul șoferilor cu mașini cu motoare cu cilindree mare și cu multe incidente în trafic.

„200% chiar. Sunt creşteri şi de 200%”, a declara Sergiu Berceanu, director broker de asigurări.

Mai mult, de la 1 ianuarie, companiile de asigurări vor fi nevoite să aplice noile standarde financiare cerute de Comisia Europeană. Pe scurt, acestea trebuie să pună deoparte mai mulți bani pentru plata daunele, ceea ce se traduce prin scumpirea asigurărilor.

„E posibil ca din două poliţe de 6 luni să plătim un 20-30% mai mult faţă de emiterea unei poliţe direct pe un an de zile”, a explicat același Sergiu Berceanu.

De asemenea, jumătate dintre cele 10 companii care vând polițe RCA au anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară că vor majora tarifele de anul viitor. vezi mai multe...

sursa: auto-bild.ro

Stiri mai vechi: