Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Prima casă şi Prima maşină: În noiembrie se va decide dacă cele două programe vor continua

prima casa masina hggMinistrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că o decizie în privinţa continuării în 2016 a programelor 'Prima Casă' şi 'Prima Maşină' va fi luată în cursul lunii noiembrie, în urma unei analize privind impactul implementării acestora.

La Finanţe analizăm pentru a vedea exact care a fost impactul, care au fost avantajele, dacă au fost alte probleme legate de implementare, de ţintele pe care le aşteptam. Mă pronunţ atunci când ştiu exact care au fost efectele unui astfel de program, pentru că au fost voci şi contra şi pro', a declarat ministrul Finanţelor Publice, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Teodorovici a precizat că o decizie privind programul 'Prima casă' va fi luată în cursul lunii noiembrie. 'În cursul lunii noiembrie, pentru că trebuie să facem bugetul, să ştim exact dacă prindem şi în anul următor suma necesară. Tot în noiembrie vom decide şi acest lucru', a spus el.

Ministrul de Finanţe a explicat că şi în privinţa programului 'Prima maşină' se va proceda la fel. 'Este aceeaşi abordare şi aici. Trebuie văzut ce s-a dorit iniţial, care au fost eventualele piedici în calea celor care ar fi putut să acceseze un astfel de program, dacă putem să aducem schimbările necesare în direcţia respectivă şi dacă da îl putem menţine, desigur mult îmbunătăţit', a completat Teodorovici.

El a dat ca exemplu loteria bonurilor fiscale, program care a fost modificat, astfel încât suma alocată ca fond de câştiguri să fie împărţită între mai puţini câştigători, crescând astfel valoarea premiilor acordate. vezi mai multe...

sursa: economica.net