Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Percheziţii la persoane din Alba, Cluj, Bihor şi Mureş, care ar fi exploatat ilegal aurul din Munţii Apuseni

politia-perchezitiiPoliţiştii fac, marţi dimineaţă, 64 de percheziţii în Alba, Cluj, Bihor şi Mureş, la persoane care ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare din Munţii Apuseni, prejudiciul în acest caz depăşind 600.000 de lei.

 Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, 160 de poliţişti fac 64 de percheziţii în Alba, Bihor şi Cluj şi Mureş, la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, în Alba au loc 59 de percheziţii, în Mureş - trei şi câte una în Bihor şi Cluj.

Conform sursei citate, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare din Munţii Apuseni.

În fapt, din cercetări a reieşit că suspecţii ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

Prejudiciul cauzat în acest caz este estimat la peste 600.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. vezi mai multe...

sursa: gandul.info

Stiri mai vechi: