Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cinci români vor primi până la finalul anului cel mai nou model Ferrari

ferrari 488 gtb 3883 31554000Cinci români vor primi până la finalul acestui an, de la importatorul local, cel mai nou model Ferrari - 488 GTB, o maşină al cărei preţ începe de la 175.000 euro (plus TVA) şi care atinge o viteză maximă de 330 km/h.

Compania Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, a lansat oficial luni, la Palatul Parlamentului, modelul 488 GTB, iar comenzile pentru noul model acoperă deja cota alocată de producător pentru România pentru anul 2015 şi parţial pentru anul 2016, a precizat Andreea Mihai, director de vânzări la Forza Rossa.

'Până la finalul anului vom livra cinci automobile, iar primul a fost deja livrat înainte de lansarea oficială', a declarat pentru AGERPRES directorul de vânzări al companiei Forza Rossa.

Modelul 488 GTB deschide un nou capitol în istoria motoarelor de 8 cilindri, marca Ferrari, la 40 de ani de la prezentarea primului său motor V8, amplasat pe puntea spate a modelului 308 GTB. Noul Ferrari 488 GTB aduce performanţele specifice unei maşini de circuit pe şosele, pentru aceia dintre conducătorii auto care conduc din plăcere.

'Ferrari 488 GTB e o maşină fascinantă, cu un habitaclu extrem de confortabil, dar şi cu un exterior futurist, modelul îmbinând aşa cum ne-am obişnuit, tehnologia de ultima generaţie cu design-ul exclusivist. De aceea maşina se adresează, cum spun francezii, 'pour le conaisseurs'', a afirmat preşedintele Forza Rossa Holding, Ion Bazac.

Design-ul aerodinamic poartă amprenta Ferrari Styling Centre: linii curate şi prize de aer generoase, în capotă şi aripi spate, dau notă aparte modelului Ferrari 488GTB şi duc mai departe linia îndrăzneaţă a modelului iniţial, 308 GTB. Interiorul a fost şi el redesenat, pe măsură aşteptărilor celor mai pretenţioşi dintre cei pretenţioşi: rezultatul e păstrarea unui habitaclu sportiv fără a face nici cel mai mic rabat asupra confortului specific doar unei maşini, unice, cu adevărat de lux.

Elementele de design exterior - partea frontală, dominată de spoiler-ul dublu, accentuat de aşa numitul 'aero pillar' - amplasat central, de inspiraţie tot din Formulă 1, împreună cu Motorul V8 de 3.902 centimetri cubi dotat cu două turbocompresoare, generează un cuplu cu 41 % mai mare şi un consum de combustibil cu 13% mai mic faţă de predecesorul său, Ferrari Italia 458.

În prezent, V8-ul de 3.902 cc devine cel mai performant motor Ferrari cu zero întârziere la accelerare şi un sunet de excepţie, seducător. Modelul Ferrari 488 GTB oferă performanţe incredibile, în condiţii de manevrabilitate excelente: 670 CP la 8.000 rpm, cu o putere specifică de 172 CP/litru, încă un record pentru un Ferrari de stradă; un cuplu maxim de 760 Nm în viteza a şaptea şi un timp de răspuns de doar 0,8 secunde la 2.000 rpm în viteza a treia. În acelaşi timp, 488 GTB accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în doar 8,3 secunde.

'488 GTB este supranumită ' maşina pe care banii nu o pot cumpăra'. Clienţii săi trebuie să aibă 'răbdarea unui sfânt' pentru a se putea bucura de acest supercar, dar merită pentru că descoperă putere extremă pentru senzaţii de condus extreme', a spus Marinel Burduja, preşedintele Board-ului Forza Rossa Financial Services IFN.

Forza Rossa Holding este un grup românesc care activează pe piaţa automobilelor sport şi de lux din regiune, fiind reprezentantul oficial şi exclusiv al mărcilor Ferrari şi Lotus. Grupul deţine, de asemenea, Ferrari Store Bucureşti, unul din cele mai mari magazine oficiale ale mărcii Ferrari în Europa, cu o bogată paletă de accesorii, îmbrăcăminte şi obiecte din colecţiile oficiale Ferrari Lifestyle sau Fan precum şi compania de servicii financiare Forza Rossa Financial Services IFN. vezi mai multe...

sursa: economia.net