Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Economia Rusiei a scăzut mai puţin în trimestrul 3

economia rusiei hgfgfProdusul intern brut al Rusiei a înregistrat o contracţie anuală de 4,3% în trimestrul al treilea, în scădere faţă de un declin de 4,6% înregistrat în trimestrul al doilea, a declarat luni vice-ministrul Economiei, Alexei Vedev, transmite AFP.

Rusia este în recesiune de la începutul acestui an din cauza prăbuşirii pieţei petroliere şi a sancţiunilor occidentale introduse ca urmare a rolului Moscovei în criza din Ucraina. Potrivit datelor furnizate de oficiul naţional de statistică Rostat, care nu dat încă publicităţii cifrele privind evoluţia PIB-ului în trimestrul al treilea, economia Rusiei a înregistrat o contracţie de 2,2% în primul trimestru şi o cădere de 4,6% în trimestrul al doilea.

'Potrivit estimărilor noastre, economia a atins punctul minim în perioada iunie-iulie', a declarat Alexei Vedev, potrivit căruia în luna septembrie a fost înregistrat un mic avans comparativ cu luna august. Dând dovadă de un 'optimism prundent', Vedev a estimat că PIB ar putea înregistra creştere în trimestrul patru comparativ cu trimestrul al treilea şi chiar şi pe ansamblul anului 2016.

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat şi el săptămâna trecută că a trecut cea mai gravă perioadă a crizei. vezi mai multe...

sursa: capital.ro