Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Doua milioane din motoarele diesel implicate in scandalul Volkswagen, produse in Ungaria. Reactia imediata a ungurilor

masiniiiAproximativ doua milioane din cele 11 milioane de motoare diesel implicate in scandalul de la Volkswagen au fost produse la uzina Audi din Gyor, vestul Ungariei, a declarat ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga.

Mihaly Varga a mai spus ca Guvernul de la Budapesta poarta discutii atat cu Audi cat si cu producatorul german Mercedes, care are si el o uzina in Ungaria, pentru a evalua impactul potential asupra economiei ungare al scandalului motoarelor diesel trucate de Volkswagen.

'Sunt sigur ca acesta va afecta industria producatoare de masini din Ungaria, dar sper ca efectul va fi mai mic decat preconizeaza cele mai pesimiste scenarii', a subliniat Varga.

Anterior, acesta estima ca avansul economiei ungare ar putea fi amputat cu 0,3 pana la 0,6% daca vanzarile europene de autoturisme vor scadea din cauza scandalului Volkswagen.

Mihaly Varga a mai spus ca 'pentru moment' Ungaria nu intentioneaza sa interzica automobilele Volkswagen, dupa ce grupul auto german a recunoscut ca a utilizat un soft care a manipulat testele de poluare ale motoarelor diesel in SUA. vezi mai multe...

sursa: stirileprotv.ro