Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Creditele imobiliare în lei sunt mai ieftine decât cele în euro

imobiliare hhhCostul aferent creditelor în lei a coborât anul acesta sub cel al împrumuturilor în euro, dar pentru o revenire reală a creditării mai este nevoie și de cerere reală pentru locuințe.

Creditele imobiliare sunt o parte semnificativă a pieței de profil, fiind zona care asigură cea mai mare parte a banilor necesari construcției sau achiziționării unei locuințe. Datele puse la dispoziție de notari și de brokeri indică faptul că achiziționarea unui apartament, spre exemplu, prin credit sau nu, generează la rândul lui între două și patru tranzacții de cumpărare/vânzare.

De aceea suma de la care se pleacă este foarte importantă. Câteva zeci de mii de euro sunt suficiente pentru o familie sau un cuplu de tineri să cumpere un apartament de două camere, după care vânzătorul pune o diferență și achiziționează un apartament de trei camere, iar cei care dau locuința mare poate vor cumpăra două apartamente mai mici. De regulă, fiecare cumpărător va pune o diferență pentru a obține locuința dorită, dar determinantă rămâne suma inițială. Pusă la dispoziție de cele mai multe ori de către bancă, pentru că economisirea unei sume de 40.000 - 50.000 de euro nu este la îndemâna oricui. vezi mai multe...

sursa: capital.ro