Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

„Traficul din Cluj are nevoie de un plan concret de măsuri integrate, nu doar de asfaltări pompieristice cu iz de primăvară electorală”

trafic cluj 3În ultima perioadă, circulația din Cluj-Napoca a fost blocată constant în diferite intervale orare, nu doar la aşa-numitele ore de vârf. Începutul şcolii a însemnat, aşa cum era de aşteptat, având în vedere „obişnuinţa” anuală, dublată de stadiul NEavansat al lucrărilor de infrastructură, cireaşa de pe tortul traficului infernal. Iar scuzele de tip „să vedeţi cum o să arate când se termina” nu acoperă nervii, timpul, costurile pe care le suportă zi de zi cetăţenii.

În loc de aceste scuze, PSD Cluj-Napoca propune, din nou, aşa cum a făcut-o în ultimii patru ani, soluţii concrete. Asfaltarea, deşi necesară, nu va rezolva cu adevărat problema traficului în Cluj. E nevoie de implementarea unei serii de măsuri complementare, începând cu un sistem integrat de parcări, plus crearea de noi soluţii de parcaj în centru.

În al doilea rând, trebuie puse în practică măsurile pentru încurajarea metodelor alternative de circulaţie, cum e cazul bike sharing-ului, a cărui implementare efectivă s-a rezumat la poveşti. De asemenea, managementul traficului în comun, eficienţa în transportul public nu înseamnă inaugurarea, după ani şi ani, a unui singur automat de parcare.

„Noi credem că doar toate aceste măsuri, implementate, desigur, alături de asfaltare, pot într-adevăr să rezolve problema traficului în municipiu. În rest, e doar poleială, măsuri pompieristice cu iz de primăvară electorală şi nu are legătură cu un management public performant, orientat spre asigurarea unei bune calităţi a vieţii cetăţenilor!”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Stiri mai vechi: