Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Pictorul clujean Nicolae Maniu, Ambasador al Culturii Romane in Germania

pictor clujPictorul Nicolae Maniu, unul dintre cei mai bine vanduti pictori romani, originar din Turda şi cetatean german, va primi titlul de „Ambasador al Culturii Romane in Germania” in cadrul Festivalului de Toamna al Economiei Germane, organizat intre 2 și 4 octombrie, la Cluj-Napoca.

Ceremonia de decernare va avea loc duminica, 4 octombrie, in Piata Unirii, in zona Lounge VIP. Momentul se va continua cu cocktail, in cadrul caruia va concerta trupa David & The Six Martini Band.

Titlul de „Ambasador al Culturii Romane in Germania” este acordat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord (DWNT), pentru a-i recunoaște meritele pictorului roman in perioada petrecuta in Germania, intre 1983 și 1993. Cea mai mare colectie a pictorului Nicolae Maniu din perioada de activitate in Germania o detine galeristul german Hans-Joachim Grove, reprezentant al fundatiei culturale GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig. Hans-Joachim Grove este cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca și sustinator in Germania al candidaturii Clujului la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. vezi mai multe...

sursa: stirileprotv.ro

Stiri mai vechi: