Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce finanţează românii pe platformele de crowdfunding

34-35-bani-lire-shutterstock-22-465x390Proiectele şi cauzele înscrise de românii cu iniţiativă Sprijina.ro, una dintrele cele mai noi platforme de crowdfunding de pe piaţa locală, lansată la mijlocul lunii iulie, au strâns, până în prezent, fonduri de peste 17.000 euro. Printre cele mai populare cauze care îşi caută, în continuare, sprijin pe platforma românească de crowdfunding se numără şi un lung metraj, care abordează în premieră terorile din închisoarea comunistă de la Piteşti, cu Ion Caramitru în rolul pricipal.

Potrivit reprezentanţilor platformei de strângere de fonduri şi promovare a autenticităţii româneşti, cauze din arii diverse, de la educaţie, la sport, antreprenoriat, cultură sau CSR şi-au căutat susţinători şi donatori pe Sprijina.ro. Suma totală generată de donaţiile pe platformă în mai puţin de o lună se ridică la peste 17.000 euro, în timp ce cauzele înscrise pe platformă au fost vizualizate de peste 50.000 de persoane.

În prezent, platforma numără 20 cauze active, peste 600 de utilizatori, din care 31 sunt ONG-uri, şi circa 310 de donaţii realizate. Valoarea medie a donaţiei de pe Sprijina.ro se ridică la 245 lei.

Cea mai populară cauză de pe Sprijina.ro, activă până pe 21 august, este filmul ” Herman - Omul din spatele terorii”, lung metraj românesc, cu Ion Caramitru în rolul principal, care abordează  controversatul experiment din închisoarea Piteşti, în anii 1942-1954, din perspectiva torţionarului. Aceasta a atras fonduri de peste 23.000 lei în circa 4 săptămâni şi a fost vizualizată pe platformă de peste 13.000 de persoane.

”Am lansat Sprijina.ro în mai puţin de o lună, şi, având în vedere rezultatele obţinute în intervalul acesta, putem spune că sunt peste aşteptări. Poate cel mai bun termen de comparaţie, sau criteriu de evaluare, este un proiect foarte popular, care a reuşit să obţină pe această platformă, în doar 3 săptămâni, mai multe fonduri decât ce a atras în 2 luni pe o platformă internaţională. Acesta este marele nostru avantaj. Suntem un produs românesc, care se adresează proiectelor locale, în spiritul valorilor şi al apartenenţei româneşti”, a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Sprijina.ro acoperă, în prezent, 28 de categorii de cauze/proiecte, de la antreprenoriat, la educaţie, cultură, sport, mediu sau călătorii. Platforma este dedicată atât iniţiatorilor cauzelor, care beneficiază de consultanţa şi know how-ul echipei Sprijina.ro în construirea, publicarea şi promovarea proiectului, cât şi celor care doresc să susţină financiar şi moral cauzele sau proiectele de interes.

sursa:capital.ro

Stiri mai vechi: