Sam10162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cât de periculos este soarele pentru păr? Care tip de păr este cel mai afectat - explicaţia specialiştilor

par afectatSoarele nu este numai duşmanul pielii, ci şi al părului, pe care îl poate degrada destul de tare. Asta mai ales dacă ne expunem părul la soare la orele prânzului, când radiaţiile sunt foarte puternice.

Specialiştii ne recomandă să protejăm părul fie cu o pălărie, fie cu produse special făcute pentru asta. Specialiştii ne atrag atenţia să nu neglijăm podoaba capitală atunci când ne expunem la soare şi să încercăm să o protejăm fie cu ajutorul unor produse speciale fie cu o banală pălărie.

 „În primul rând expunerea la soare usucă foarte tare părul, dezhidratează foarte tare şi usucă scalpul, ducând chiar la exfoliere. Poate, de asemenea, să scoată două nuanţe din părul vopsit. Depinde foarte mult când ne expunem la soare şi pentru ce perioadă”, explică hairstylistul Alexandra Pavelean.

Aceasta ne atrage atenţia să nu ne expunem părul la soare la orele prânzului, care nu sunt recomandate nici pentru piele. Având în vedere faptul că temperaturile crescute din această perioadă ne îmbie să mergem la piscină sau la mare, hairstylistul Alexandra Pavelean ne spune că apa sărată şi cea termală fac la fel de mult rău, motiv pentru care trebuie să apelăm la produse care să ne protejeze părul.

Măştile şi uleiurile pentru păr ne protejează de efectele devastatoare ale soarelui

Dacă pălăria ne ajută când mergem la o plimbare sau la un suc pe o terasă, aceasta nu reuşeşte să combată efectele apei de la piscină tratată cu clor şi alte substanţe şi nici cele ale apei sărate de mare. Pentru a proteja părul, hairstylistul ne recomandă să apelăm cu încredere la o mască sau la uleiuri.

 „Înainte să mergem la piscină punem masca hidratantă pe păr sau uleiul hidratant şi prindem părul într-un coc. Astfel va fi protejat de efectele soarelui, dar şi ale apei”, precizează Alexandra Pavelean.

Se pare că părul cel mai afectat de soare este cel vopsit şi cel blond, fie că este decolorat, fie natural. Părul vopsit şi cel blond se usucă mult mai repede şi mai tare la expunerea la soare decât şatenul natural de exemplu.

Alexanda Pavelean ne mai atrage atenţia şi asupra spălatului des pe cap, obicei care pare să se instaleze odată cu creşterea temperaturilor. Spălând părul mai des facem rău atât rădăcinii părului, cât şi scalpului.

SURSA:adevarul.ro

Stiri mai vechi: