Vi09172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Un remediu neconventional prin care scapi de stres

suc-de-portocale-scapi-de-stresToata lumea stie metodele obisnuite prin care poti sa scapi de stres. Sa incerci sa te concentrezi doar pe lucrurile cu adevarat importante pentru tine, sa inveti sa spui nu si sa nu-i lasi pe ceilalti sa te enerveze. Dar ce ai zice daca ti-am propune sa incerci o metoda mai putin conventionala? Sa bei un pahar de suc de portocale!

Daca mananci fructele ca atare sau pur si simplu bei un suc natural facut din ele vei fi mai putin stresata. Si asta datorita continutului lor ridicat de vitamina C. Studiile au arata ca aceasta vitamina ajuta la scaderea nivelului cortizolului (hormonul stresului) si intareste in acelasi timp sistemul imunitar.

Cercetatorii germani de la Universitatea din Koln au supus 120 de persoane unui moment stresant: toti trebuiau sa sustina un discurs si sa rezolve in timpul acestuia probleme de matematica. Cine n-ar fi stresat inaintea unui asemenea eveniment? Participantii au fost impartiti in doua grupuri egale. Unii au primit vitamina C, altii nu. Semnele tipice stresului – nivelul crescut de cortizol si tensiunea ridicata – au fost mult mai intense in cazul celui de-al doilea grup.

Se pare ca vitamina C reduce intensitatea acestor semne si-n plus, te ajuta sa depasesti mai repede momentele stresante. Singurul ei dezavantaj e ca nu actioneaza pe o perioada foarte lunga de timp si ar trebui consumata la intervale regulate, de mai multe ori pe zi. Deci daca stii ca urmeaza o zi grea inarmeaza cu o sticla mare cu suc natural de portocale.

sursa:andreearaicu.ro

Stiri mai vechi: