Ma01262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce este smoothie, băutura miraculoasă care „ucide“ mahmureala instantaneu. Cinci reţete de cocktail-uri răcoritoare

smoothieUn smoothie preparat cu lapte de migdale, banane şi căpşuni poate să acţioneze ca un elixir anti-riduri dacă este băut cu regularitate. Chiar şi efectele mahmurelii pot fi îndepărtate cu un smoothie bogat în antioxidanţi şi nutrienţi.

 Este sezonul fructelor şi al legumelor, astfel că aceste pot fi combinate pentru prepararea unor băuturi hrănitoare, ba chiar energizante.

 Aspectul pielii poate fi îmbunătăţit şi menţinut dacă avem grijă la ceea ce mâncăm. Pornind de la principiul că frumuseţea vine din interior este esenţial să asigurăm corpului nutrienţii importanţi pentru ca acest lucru să se vadă la exterior.

Specialiştii sunt de părere că există anumite băuturi cu ingrediente anti-îmbătrânire pe care dacă le consumăm frecvent putem să ne conservăm tinereţea şi să avem o piele frumoasă până la adânci bătrâneţi, iar printre aceste specialităţi se numără şi smoothie-urile.

 Vă prezentăm cinci reţete de smoothie-uri, numai bune de consumat în această perioadă.

1. Avem nevoie de două banane, un mango, două kiwi, frunze de mentă, o lămâie, seminţe de chia, miere şi gheaţă.

“Prima dată se curăţă bananele şi kiwi, după care fructul de mango este tăiat în sferturi şi curăţat. Acestea sunt tăiate în cubuleţe, în timp ce lămâia este tăiată în două. Fructele tăiate cubuleţe sunt introduse în blender, iar lămâia este stoarsă peste ele. Se daugă cuburile de gheaţă,mierea şi frunzele de mentă, după care se porneşte blenderul, fiind obţinută băutura dorită”, spune chef Mihai Cristian.

2. O altă variantă este cea în care combinăm coacăze, zmeură, căpşuni, goji, lapte de cocos, miere şi gheaţă.

“Coacăzele, zmeura şi căpşunile se pun în blender, după care se adaugă fructele de goji şi cuburile de gheaţă. Îndulcim cu miere şi suplimentăm gustul cu lapte de cocos. Se porneşte blenderul pentru a fi amestecate toate ingredientele, iar băutura delicioasă se serveşte proaspătă”, ne recomandă chef Mihai Cristian.

3. Ce poate fi mai bun într-o zi de vară decât o băutură din fructe proaspete? Pentru prepararea ei avem nevoie de 1 ceaşcă cu lapte de nucă de cocos, 1 banană, 1/2 ceaşcă cu ananas tăiat bucăţi, 1/2 ceaşcă cu mango tăiat bucăţi, 2 linguri cu nucă de cocos rasă şi 1/2 ceaşcă cu iaurt

Ingredientele se pun într-un blender şi se lasă până se obţine o compoziţie cremoasă. Sucul se toarnă în pahar şi poate fi decorat cu o umbreluţă.

4. Efectele mahmurelii pot fi îndepărtate foarte uşor cu un smoothie bogat în antioxidanţi şi nutrienţi .

Pentru o astfel de băutură avem nevoie de 2 linguri apă, 1 cană de ceai verde concentrat, 2 linguriţe de miere, 1 1/2 căni de afine, 1/2 banană medie, 3/4 cană de lapte de soia fortifiat cu calciu.Toate acestea se pun în blender, unde se ţin aproximativ 2 minute.

5. În această perioadă, tarabele sunt pline cu pepene roşu, numai bun de preparat un smoothie.

Pentru o băutură răcoritoare avem nevoie de 200 de grame pepene roşu, 125 g iaurt vanilie,4 cuburi de gheaţă, opţional o linguriţă de zahăr. Se curăţă pepenele de seminţe şi coajă şi se taie cuburi după care se pune în blender împreună cu gheaţa şi iaurtul, şi zahărul. Se mixează bine după care se serveşte.

sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: