Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Proiectul uimitor a trei studenţi din Braşov: dau examenul de diplomă cu o super maşină de curse construită de ei

proiect studentiÎntr-o lume a doctoratelor copy-paste, trei studenţi şi-au surprins profesorii de la Universitatea Transilvania din Braşov cu tema lucrărilor de diplomă.

Cei trei studenţi, foarte buni prieteni, îşi susţin vineri, la Facultatea de Autovehicule Rutiere, proiectul de diplomă care constă într-o maşină. Pe scurt, cei trei colegi au construit o maşină de curse, parţial adaptând piese ale altor vehicule şi parţial construind chiar ei anumite subansamble după propriile idei.

„Furia Roşie” va fi adusă în faţa comisiei de examinare

Sebastian Aftanasa, Robert Barabas şi Ion Gavriloae lucrează din octombrie 2013 la un proiect care are ca final realizarea unei maşini de curse, un Audi S2 cu motor Hemi 6,1L, 550 HP, cu care va participa în Campionatul Naţional de Viteză pe Trasee Montane Robert Barabas. Pe baza acestei maşini şi-a construit fiecare şi proiectele de diplomă, alegându-şi câte un subansamblu al maşinii.

„Am lucrat în cadrul firmei Cyclon, de unde vine şi numele echipei noastre: Cyclon Motorsport. Ideea a pornit din dorinţa lui Robert de a crea împreună cu tatăl lui o maşină de curse în propriul lui garaj, maşină cu care să participe în Campionat. Eu şi Ion Gavriloae suntem mecanicii lui şi am contribuit fiecare cu munca noastră”, spune Sebastian Aftanasa, care se pregăteşte pentru ziua cea mare - examenul de mâine.

Astfel, vineri, 3 iulie 2015, în curtea Corpului N, începând cu ora 9.00, când are loc susţinerea proiectelor teoretice în faţa comisiei de examinare, bolidul de curse al stuenţilor - botezat de pietenii lor „Furia ROşie” - va putea fi admirat de curioşi.

Un pilot care are cariera în faţă

Barabas Robert a debutat în competiţiile de karting în anul 1998. Pas cu pas, prin muncă şi efort, a reuşit să îşi treacă în palmares titlul de campion national la clasa pufo, mini, dar şi la clasa Rotax.

Tânărul pilot şi-a făcut debutul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, cu prilejul Trofeului Râşnov, din aprilie 2015.

sursa:adevarul.ro