Articole
Proprietăţi medicale neştiute ale ciupercilor, explicate de nutriţionişti - sunt ideale pentru inimă, sistem nervos şi plămâni
- Detalii
- Categorie: Sanatate
- Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2015 12:26
- Scris de Business Forum
- Accesări: 791
Ciupercile fac parte dintre alimentele care trebuie conumate în timpul dietelor, dar nu numai. Nutriţioniştii spun că sunt sărace în calorii şi bogate în proteine, motiv pentru care recomandate în curele de slăbire.
„Ciupercile înhibă şi chiar distrug o serie de bacterii prin substanţele antibiotice pe care le secretă. Ele întăresc sistemul imunitar, stimulând activitatea leucocitelor şi cresc rezistenţa organismului la acţiunea bacteriilor şi viruşilor. Proteinele din ciuperci au o compoziţie între cea a cărnii şi cea din restul vegetalelor. În loc de amidon (care se găseşte în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca şi carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A si D. Partea pozitivă însemnată a ciupercilor o constituie faptul că sunt foarte bogate în substanţe nutritive şi, aproape fără restricţii, pot fi incluse în regimul diabeticilor, poate fi un mijloc util în fixarea nivelului glicemiei”, spune nutriţionistul arădean Elena Bodea.
Specialistul mai spune că unii preferă ciuperca crudă şi o tolerează mai bine în această formă. Leguma trebuie curăţată numai cu o perie, ca să se poată mânca.
„Dacă ciuperca este prea mare, atunci pur şi simplu se taie în lungime, în patru. Bineînteles că la cele mici este destul a le tăia în două. Ciuperca crudă ar trebui să fie componenta de bază a tuturor salatelor şi aperitivelor cu legume. Ciupercile trebuie consummate pentru susţinerea imunităţii, energiei, libidoului, memoriei, sistemului nervos, inimii, plămânilor, sistemul limfatic, circulaţia sângelui”, mai afirmă Elena Bodea.
Cu cât ciupercile sunt mai proaspete, cu atăt sunt mai bune. Asta pentru ca cele proaspete conţin o serie de substanţe active (enzime), care, prin conservare, se pierd. Nutriţionistul spune că „se găsesc două sortimente de ciuperci: bureţi (pe eticheta cărora ar trebui să scrie pleurotos sp.) şi champignon (agaricus sp.) Banalele ciuperci Champignon ar putea aduce, la rândul lor, semnificative beneficii sănătăţii.
Doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decât germenii de grâu şi de patru ori mai mult decat ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse. Cei care aleg ciuperci la conservă trebuie să le aleagă pe cele în care care nu s-au adăugat conservanţi”. Arădeanca mai spune că ciupercile fiind la îndemâna oricui se pot adauga în rândul alimentelor pe care le consumăm zilnic.
sursa:adevarul.ro
Articole similare:
Stiri noi:
- Metode de a suporta mai uşor căldura - 09/07/2015 08:43
- Alimentul care omoară aproape 200.000 de oameni în fiecare an - 02/07/2015 11:05
- Ce E-uri conţin iaurturile cu fructe şi cât de periculoase sunt, mai ales pentru copii - 01/07/2015 09:41
- Beneficiile neştiute ale lubeniţei, deliciosul fruct de sezon: hidratarea şi detoxifierea organismului - 01/07/2015 09:37
- Coada calului, planta care face minuni. Combate cu succes afecţiunile rinichilor şi ţine departe mătreaţa - 29/06/2015 07:55
Stiri mai vechi:
- Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor - 23/06/2015 09:47
- Şansă la o nouă viaţă pentru o fetiţă diagnosticată cu o boală gravă, căreia i s-a implantat o proteză-unicat - 23/06/2015 09:31
- Tehnici de respiraţie prin care poţi adormi în doar 60 de secunde - 23/06/2015 09:00
- Înălţimea ta îţi poate spune la ce boli eşti predispus şi de care eşti ferit - 17/06/2015 08:11
- Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave - 17/06/2015 07:12
- Ce conţin de fapt cartofii prăjiţi de la McDonald's? Un bucătar dezvăluie toate ingredientele - 17/06/2015 06:54
- Cea mai mare greşeală pe care o facem la micul dejun - 16/06/2015 06:57
- Fructele, între bine şi rău: când ne pot îmbolnăvi, care dintre ele conţin cel mai mult zahăr şi la ce moment din zi este cel mai bine să le consumăm - 15/06/2015 06:22
- Stresul, boala care ne omoară cu zile. Ravagiile pe care le face în organism ritmul infernal de viaţă - sfaturile medicilor pentru a ne păstra sănătatea - 12/06/2015 08:37
- Meniul diabeticilor explicat de specialişti - ce au voie să mănânce bolnavii şi cum îşi dau seamă că un aliment le face rău - 12/06/2015 08:03
- Descoperirea ştiinţifică ce "va schimba manualele de anatomie" - 10/06/2015 09:51
- Metode de renunţare la fumat. Opt sfaturi utile ca să scapi de ţigări - 10/06/2015 08:00
- 10 motive să mâncăm zilnic morcovi. Leguma-farmacie este duşmanul cel mai de temut al cancerului - 10/06/2015 06:58
- Cardul european de sănătate vs. asigurarea medicală. Care-i mai avantajos pentru concediul în străinătate - 09/06/2015 07:25
- De ce mor bărbaţii mai repede decât femeile. Au mai multe vicii, le e teamă de medic şi sunt predispuşi la maladii grave - explicaţiile medicilor - 08/06/2015 09:30