Articole
Ce conţin de fapt cartofii prăjiţi de la McDonald's? Un bucătar dezvăluie toate ingredientele
- Detalii
- Categorie: Sanatate
- Publicat: Miercuri, 17 Iunie 2015 09:54
- Scris de Business Forum
- Accesări: 608
În urma unei întrebări online, un bucătar american prezintă îngredientele care se regăsesc în cartofii prăjiţi de la McDonald’s şi spune dacă acestea sunt periculoase.
Un utilizator a întrebat pe site-ul Quora de ce foloseşte McDonald’s 14 ingrediente diferite pentru aceşti cartofi, deosebit de populari printre clienţi.
În realitate, după cum scrie şi pe site-ul companiei, cartofii prăjiţi conţin doar 9 ingrediente, nu 14. Acestea sunt următoarele: cartofi, ulei de rapiţă, ulei hidrogenat de soia, ulei de floarea soarelui, aromă naturală (din sursă vegetală), dextroză, acid citric (conservant), acid sodic pirofosfat (ajută la menţinerea culorii) şi dimetilpolisiloxan.
Practic, este vorba de cartofi care sunt prăjiţi într-un amestec de uleiuri vegetale. Se adaugă un acid care previne oxidarea cartofilor, o aromă naturală şi un conservant natural, deci ingredientele nu sunt periculoase.
Singurul ingredient relativ ciudat este dimetilpolisiloxanul, substanţă cunoscută şi sub numele de simeticonă, care se regăseşte şi în multe medicamente menite să combată balonarea.
Acest ingredient a fost adăugat tocmai pentru a preveni eventuale deranjamente intestinale, în cazul consumului unei mari cantităţi de cartofi prăjiţi, explică bucătarul Craig Good, autorul articolului preluat de Business Insider.
sursa:adevarul.ro
Articole similare:
Stiri noi:
- Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor - 23/06/2015 09:47
- Şansă la o nouă viaţă pentru o fetiţă diagnosticată cu o boală gravă, căreia i s-a implantat o proteză-unicat - 23/06/2015 09:31
- Tehnici de respiraţie prin care poţi adormi în doar 60 de secunde - 23/06/2015 09:00
- Înălţimea ta îţi poate spune la ce boli eşti predispus şi de care eşti ferit - 17/06/2015 08:11
- Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave - 17/06/2015 07:12
Stiri mai vechi:
- Cea mai mare greşeală pe care o facem la micul dejun - 16/06/2015 06:57
- Fructele, între bine şi rău: când ne pot îmbolnăvi, care dintre ele conţin cel mai mult zahăr şi la ce moment din zi este cel mai bine să le consumăm - 15/06/2015 06:22
- Stresul, boala care ne omoară cu zile. Ravagiile pe care le face în organism ritmul infernal de viaţă - sfaturile medicilor pentru a ne păstra sănătatea - 12/06/2015 08:37
- Meniul diabeticilor explicat de specialişti - ce au voie să mănânce bolnavii şi cum îşi dau seamă că un aliment le face rău - 12/06/2015 08:03
- Descoperirea ştiinţifică ce "va schimba manualele de anatomie" - 10/06/2015 09:51
- Metode de renunţare la fumat. Opt sfaturi utile ca să scapi de ţigări - 10/06/2015 08:00
- 10 motive să mâncăm zilnic morcovi. Leguma-farmacie este duşmanul cel mai de temut al cancerului - 10/06/2015 06:58
- Cardul european de sănătate vs. asigurarea medicală. Care-i mai avantajos pentru concediul în străinătate - 09/06/2015 07:25
- De ce mor bărbaţii mai repede decât femeile. Au mai multe vicii, le e teamă de medic şi sunt predispuşi la maladii grave - explicaţiile medicilor - 08/06/2015 09:30
- 10 lucruri de făcut dimineaţa pentru o zi perfectă. De ce alarma este, cu adevărat, marele nostru duşman - sfaturi medicale - 08/06/2015 07:32
- Pericolul ascuns din căpşuni, cele mai bogate fructe în vitamina C. De ce sunt interzise copiilor - explicaţii medicale - 05/06/2015 06:31
- Cinci alimente bogate în zinc - 04/06/2015 09:53
- Cireşele şi efecte miraculoase asupra sănătăţii. Ne scapă de bolile sistemului nervos şi excelente pentru un ten tânăr - 03/06/2015 08:21
- De ce lăcrimăm când tăiem ceapă şi de ce femeile plâng mai mult decât bărbaţii? Explicaţia nebănuită a specialiştilor - 03/06/2015 07:07
- Spălatul excesiv pe mâini e semn al unei boli mintale grave. Cum putem scăpa de astfel de obsesii - explicaţiile psihiatrilor - 02/06/2015 08:09