Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cea mai mare greşeală pe care o facem la micul dejun

greseala mic dejunDin dorinţa de-a avea o dietă cât mai sănătoasă, cu puţine calorii şi fără alimente bogate în grăsimi, mulţi dintre noi cădem în celaltă extremă şi mâncăm la micul dejun numai fructe. Bogate în vitamine şi antioxidanţi, aceste alimente nu ne pot asigura însă tot necesarul de energie de care avem nevoie dimineaţa.

Medicul nutriţionist Krista Yoder Latortue spune că orice masă din zi ar trebui să fie alcătuită astfel: jumătate de farfurie cu legume şi fructe, un sfert cu cereale integrale şi un sfert cu proteine, scrie Womenshealthmag.com.

Marea greşeală pe care o fac mulţi dintre noi la micul dejun este că renunţăm aproape complet la proteine. Fără proteine, organismul nostru nu va avea energie şi ni se va face foame destul de repede.

Astfel, mâncând foarte flămânzi prânzul, este posibil să exagerăm cu porţii foarte mari sau să alegem un meniu mai nesănătos, spune Latortue.

O femeie are nevoie zilnic de 80 -100 de grame de proteine, în funcţie de greutatea corporală şi de activitatea fizică. Iar organismul nostru nu poate asimila decât 30 de grame deodată, de aceea este bine să consumăm proteine la fiecare masă a zilei. Pentru micul dejun nu avem nevoie de friptură sau grătare, ori de cârnaţi şi alte alimente grele. Un ou fiert, alături de brânză, o salată şi fructe, va fi suficient. În afară de carne, ouă şi lactate, proteinele se pot procura şi din nuci, seminţe şi fasole.

sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: