Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cireşele şi efecte miraculoase asupra sănătăţii. Ne scapă de bolile sistemului nervos şi excelente pentru un ten tânăr

cirese beneficiiCireşele sunt o sursă considerabilă de vitamine şi antioxidanţi, cu efecte terapeutice incredibile. Specialiştii în nutriţie recomandă consumul lor pentru că previn îmbătrânirea, apariţia bolilor degenerative ale sistemului nervos central şi redau elasticitatea pielii.

Medic primar în diabet, nutriţie şi boli metabolice, Simona Berbece recomandă consumul de cireşe şi alte fructe de sezon, precum fragii, afinele, zmeura sau murele, datorită faptului că reprezintă o sursă imensă de substanţe cu efecte curative pentru organism.

„Ar fi recomandat ca fiecare dintre noi, mai ales cei care nu suferă de diabet zaharat, să consume între 400 şi 600 de grame de cireşe sau celelalte fructe de sezon, deoarece sunt foarte bune pentru sănătate”, susţine medicul Simona Berbece.

Potrivit sfaturilor specialiştilor, aceste fructe trebuie consumate sub formă de gustare, între mesele principale ale zilei.

Secretele antioxidanţilor

Ce le face atât de speciale? Evident nenumărate substanţe care ajută la menţinerea stării de sănătate a organismului. Una dintre aceste substanţe sunt antioxidanţii, care fac minuni împotriva îmbătrânirii şi sunt consideraţi chiar şi un remediu împotriva Alzheimer.

„Datorită conţinutului crescut în antioxidanţi, cireşele se recomanda în prevenţia apariţiei afecţiunilor neoplazice şi pentru întârzierea procesului de îmbătrânire al organismului, prevenţia bolilor degenerative ale sistemului nervos central, precum boala Alzheimer sau demenţa dementa senilă” explică importanţa consumului de cireşe medicul Simona Berbece.

Cireşele ne scapă de kilogramele în plus

Tot cireşele sunt fructele care ne scapă de insomnie sau stări de anxietate. Medicul Simona Berbece explică faptul că datorită melatoninei, o substanţă care se regăseşte în pulpa cireşelor, putem scăpa de insomnie, stările de anxietate sau migrene.

De asemenea, provitamina A pe care o conţin fructele de sezon ajută la regenerarea pielii şi îi redă elasticitatea. Totodată, medicii le mai recomandă şi în curele de slăbit, datorită nivelului scăzut al caloriilor pe care îl conţin.

 „Cireşele sunt foarte bune în curele de slăbit, în primul rând pentru că absorb colesterolul alimentar, iar în al doilea rând pentru că au un nivel scăzut de calorii” mai spune medicul primar în diabet, nutriţie şi boli metabolice Simona Berbece.

 Totuşi datorită cantităţii mari de glucide pe care le conţin, cireşele nu sunt recomandate persoanelor care au diabet sau probleme digestive.

Codiţele de cireşe, bune pentru organism

Pe lângă fruct în sine, la fel de benefic pentru organism este şi ceaiul preparat don codiţele de cireşe. Specialiştii îl recomandă in terapiile renale, având un puternic efect diuretic. Astfel de ceaiuri sunt recomandate în afecţiuni precum litiaza renală sau după cum este cunoscută în termeni populari: „pietrele la rinichi”.

sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: