Articole
Cum să ai o memorie de fier. Cele cinci metode care îţi stimulează creierul şi îţi transformă gândirea
- Detalii
- Categorie: Sanatate
- Publicat: Marți, 26 Mai 2015 10:55
- Scris de Business Forum
- Accesări: 918
Stresul zilnic, reducerea orelor de somn, alimentaţia necorespunzătoare, precum şi anumite afecţiuni medicale contribuie la apariţia surmenajului şi deterioararea memoriei.
Fitoterapeuţii vă recomandă câteva metode simple pentru a avea o memorie de fier, fără a apela la medicamente stimulatoare.
Planta cu cele mai recunoscute beneficii în privinţa memoriei este salvia. O cură îndelungată cu ceai de salvie ne ajută să ţinem minte mult mai uşor informaţiile. ”Frunzele verzi de salvie se taie mărunt şi se pisează puţin. Două linguri salvie se infuzează o oră în 500 ml de apă şi se beau câte 50 ml de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă şi seara cu 30 de minute înainte de culcare”, recomandă fitoterapeutul Elena Josan.
O altă variantă cu salvie, folosită în cazul dereglărilor funcţionării sistemului nervos, presupune macerarea plantei. Astfel, reţeta recomandată de fitoterapeutul vasluian presupune 100 de grame de frunze de salvie uscată, macerată timp de zece zile într-un litru de vin, într-un loc cald, preparatul agitându-se periodic. Produsul obţinut se strecoară şi se bea câte 30 ml, de trei ori pe zi, la 30 de minute după masă.
Un remediu care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, reducând stările de oboseală şi surmenaj este ceaiul de păducel. Fitoterapeuţii recomandă curele de cei de păducel în perioada examenelor sau când suntem suprasolicitaţi intelectual. Pentru a avea efecte, se recomandă a se consuma câte o cană cu ceai seara, timp de o lună înainteaintea examenelor. În perioada de vârf, se mai poate consuma în plus încă o cana cu ceai de paducel sau decoct dimineaţa. Infuzia se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, care se păstrează timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară.
Un alt tratament naturist eficient în cazul memoriei se realizează pe bază de ceapă. Reţeta recomandată de fitoterapeutul Elena Josan este uşor de preparat acasă.
”400 de grame de ceapă şi 100 de grame de kalanchoe (planta ce poate fi achiziţionată din magazinele cu profil naturist n.r.) se trec de două ori prin maşina de tocat şi se amestecă într-un borcan cu 400 grame de miere de albine. Borcanul acoperit cu tifon şi inchis cu un capac se păstrează la frigider. Se consumă câte o lingură cu 30 de minute înainte de masă, până se termină cantitatea. După o pauză de zece zile, cura se repetă”, explică Elena Josan.
Tot pentru îmbunătăţirea memoriei, fitoterapeuţii recomandă ca în loc de gumă de mestecat să se folosească zilnic rizomi de obligeană, plantă cunoscută şi sub denumirea de terstia mirositoare. Recoltarea rizomilor se face primăvara devreme (martie-aprilie) sau toamna târziu (octombrie-noiembrie). După recoltarea din sol se spală cu apă rece, se curăţă de coajă, se taie în bucăţi de 5-8 cm şi se usucă în locuri calduroase. Materialul uscat are un miros aromat de mandarine, iar păstrarea rizomilor uscaţi se face în saci de pânză.
Un alt remediu naturist recomandat pentru îmbunătăţirea memoriei în perioada examenelor este tinctura de anghinare. 25 de picaturi într-o cană cu ceai de orice tip se soldează cu mărirea capacităţii de concentrare, combaterea oboselii mentale, revigorarea simţurilor şi a memoriei, spun fitoterapeuţii.
sursa:adevarul.ro
Articole similare:
Stiri noi:
- De ce lăcrimăm când tăiem ceapă şi de ce femeile plâng mai mult decât bărbaţii? Explicaţia nebănuită a specialiştilor - 03/06/2015 07:07
- Spălatul excesiv pe mâini e semn al unei boli mintale grave. Cum putem scăpa de astfel de obsesii - explicaţiile psihiatrilor - 02/06/2015 08:09
- Efectele negative ale deshidratării. Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei suficientă apă - 29/05/2015 09:57
- Pericolele consumului de seminţe sărate: sunt toxice pentru ficat şi cresc tensiunea - 28/05/2015 10:41
- Concluziile unei analize de zece ani: regulile de alimentaţie care te menţin sănătos, energic şi te ajută să trăieşti mai mult - 26/05/2015 08:01
Stiri mai vechi:
- Simptomele perverse ale diabetului, când se instalează în tăcere. Semnele care te avertizează că te-ai îmbolnăvit - explicaţiile specialiştilor - 26/05/2015 06:45
- Secretele măştilor de faţă folosite de bunicile noastre: cum devenim frumoase cu produse preparate acasă - 25/05/2015 08:44
- Boala care fuge de diagnostic. Trei simptome pentru aceeaşi afecţiune, a cărei durere se opreşte într-o zonă alarmantă a abdomenului - 25/05/2015 06:32
- De ce nu este bine să bei apă cu gheață - 21/05/2015 12:30
- Atentie, romani! Tigarile de contrabanda nu contin tutun! Pericolul la care te expui daca fumezi asa ceva! - 21/05/2015 07:47
- Semne care arată că ai făcut atac vascular cerebral. Medic: „Avem şi pacienţi de 30 de ani. AVC-ul cauzează leziuni grave ale creierului sau chiar moartea“ - 21/05/2015 06:44
- Cum a fost creat SuperBebe. Metodele şi motivele intervenţiei geneticienilor britanici asupra micuţului Lucas Neagu - 21/05/2015 06:37
- Ochelarii de soare ne pot afecta vederea. De ce trebuie să ţinem cont - 20/05/2015 08:08
- 5 vitamine esenţiale în lupta contra îmbătrânirii şi alimentele în care le găseşti - 19/05/2015 09:15
- Sarea, substanţa-minune care ne ţine departe de doctor. Cum funcţionează terapia pentru plămâni puternici şi articulaţii sănătoase - 19/05/2015 06:43
- Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor - 18/05/2015 06:31
- Alimente pe care un nutriționist nu le-ar mânca niciodată - 15/05/2015 09:26
- Cum să îți detoxifici organismul de cafea - 15/05/2015 09:25
- Cum arată cina perfectă? Sfaturile nutriţioniştilor - 15/05/2015 06:53
- Elixirul tibetan al longevității din 3 ingrediente - 13/05/2015 08:57