Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

De ce nu este bine să bei apă cu gheață

apa-cu-gheata-680x420Vara ai tendința de a te răcori cu un pahar cu apă cu gheață, însă specialiștii susțin că nu este o idee atât de bună. Află ce se întâmplă în corpul tău, când faci asta.

Apa cu gheață poate părea o idee bună în zilele toride de vară, însă pe termen lung, îți afectează sănătatea mai mult decât crezi, potrivit dailynutritionnews.com. De câte ori alegi să faci asta, vasele de sânge ți se micșorează, iar tractul digestiv devine rigid. În plus, această băutură nu te hidratează, așa cum ai crede. Organismul tău se chinuie să regleze temperatura corpului, în momentul în care bei un pahar de apă cu gheață, în loc să creeze energie, să digere alimentele și să absoarbă nutrienții.

Dacă tot nu ești convinsă că nu ar trebui să bei apă cu gheață, află că acest obicei te face mai sensibilă în fața răcelilor și a bolilor, deoarece îți slăbește sistemul imunitar. Dacă îți place să te răcorești în timp ce mănânci sau după masă, temperatura apei solidifică grăsimile din alimente și le face mai greu de digerat.

Oricât ar fi de cald afară, alege un pahar cu apă la temperatura camerei. Astfel, îți vei hidrata organismul și vei ajuta digestia. Poți, chiar, să bei câte un pahar cu apă cu lămâie în fiecare dimineață, pentru că îți face intestinele să lucreze mai bine.

sursa: unica.ro

Stiri mai vechi: