Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Alimente pe care un nutriționist nu le-ar mânca niciodată

alimente-nesanatoase-680x420Nutriționiștii sunt cei mai îndreptățiți să își dea cu părerea despre ce ar trebui să ai în farfurie. Află ce nu ar mânca niciodată.

Rondele din orez expandat

Poate ți se par sănătoase, dar rondelele din orez expandat nu sunt atât de indicate pentru siluetă precum ai crede. Au un index glicemic mare, iar de câte ori le consumi, îți crești nivelul zahărului din sânge. O astfel de situație este neplăcută atât pentru greutatea ta, cât și pentru sănătate, potrivit shape.com.

Carne procesată

Carnea procesată precum mezelurile sau semipreparatele nu ar trebui să se regăsească niciodată pe masa ta. Conțin cantități mari de sodiu, conservanți, aditivi și grăsimi nesănătoase, care îți dau peste cap sănătatea și silueta.

Sosuri din roșii

Sosurile de roșii din comerț poate dau un gust bun mâncării, dar nu sunt deloc sănătoase. Nutriționiștii le evită pentru că au un nivel mare de sodiu și conțin zahăr adăugat. Cel mai bine este să îți faci propriul suc de roșii, pentru că știi ce ingrediente folosești.

Bomboanele

Bomboanele nu sunt decât zahăr pur și colorant, așa că nu te atinge de ele. Dacă vrei ceva dulce, alege un fruct sau o ciocolată cu un conținut ridicat de cacao.
Sucurile dietetice

Sucurile dietetice conțin îndulcitor care te fac să râvnești la zahăr și să mănânci mai mult. Nutriționiștii ne recomandă să le eliminăm din dietă și să le înlocuim cu ceaiuri reci făcute în casă.

Cerealele procesate și lactatele fără grăsime

Cele mai multe cereale din comerț sunt pline de zahăr și nu conțin proteine sau fibre. Când îți începi ziua cu o astfel de masă, îți va fi foame și vei simți nevoia de dulce într-o oră-două din momentul în care te-ai ridicat de la masă. La fel de periculoase sunt și lactatele degresate. Pe lângă faptul că nu au un gust bun, nu îți aduc niciun beneficiu. Corpul tău are nevoie și de grăsimi, pentru a-ți ține poftele nesănătoase și foamea în frâu.

sursa: unica.ro