Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Dr. Oz: 5 obiceiuri proaste, dar cu efect benefic pentru sănătate

945298l-640x0-w-21660c88Cafeaua poate să-ţi facă rău dacă o consumi în cantităţi mari. Dacă eşti cumpătată, această băutură poate să fie o adevărată sursă de energie.
Potrivit celebrului Dr. Oz, consumul de cafea poate să aibă efecte negative asupra sănătăţii atunci când exagerezi cu cofeina. Însă, dacă bei o cafea simplă dimineaţa, ea poate să aducă beneficii pentru organism. Există diverse obiceiuri care pot să fie considerate rele, însă pe de altă parte aduc şi beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea:

1. Bei cafea

Subiectul legat de cât de sănătoasă este cofeina generează o dispută permanentă. Potrivit celebrului Dr. Oz, un consum moderat de cafea aduce beneficii asupra corpului. S-a demonstrat că această băutură scade riscul bolilor de inimă şi stimulează creierul. Avertismentul specialistului este legat de cantitatea de cafea pe care o consumă unele persoane. Este foarte important să nu depăşeşti mai mult de două ceşti pe zi pentru a te bucura de efectele pozitive.

2. Îţi plac gustările

Problema gustărilor apare atunci când le alegi greşit, nicidecum faptul că optezi pentru a le include în meniul tău zilnic. Dacă alegi gustările sănătoase, bogate în fibre şi proteine (cum ar fi morcovii, merele, ouăle, migdalele crude, hummus, iaurt) poţi să-ţi stăpâneşti mai bine poftele şi senzaţia de foame până la masa principală. Astfel, riscul de a mânca ceva nesănătos este mai mic, deoarece nu vei fi foarte flămândă.

3. Dormi la prânz

Dacă somnul de amiază se lungeşte prea mult s-ar putea să te trezeşti morocănoasă şi să rămâi somnoroasă toată ziua. În schimb, Dr. Oz susţine că 10 până la 20 de minute sunt suficiente pentru un somn la amiază şi te vei simţi foarte revigorată. Potrivit specialistului este bine să bei o ceaşcă de cafea înainte de somn, deoarece cofeina îşi va face efectul imediat după ce te trezeşti şi îţi vei putea continua munca începută.

4. Nu bei destulă apă

Lichidele sunt importante pentru corp, însă dacă nu poţi să bei apă plată multă trebuie să o înlocuieşti cu ceaiuri, ciorbe, smoothie-uri şi salate de crudităţi. Acestea vor asigura o hidratare optimă a corpului.

5. Te uiţi prea mult la televizor

Acest lucru îţi perturbă atât somnul cât şi forma fizică. Însă, dacă te mobilizezi ca în timpul reclamelor să faci exerciţii fizice, chiar şi privitul la televizor poate să se transforme într-un obicei mai sănătos. Nu sta tolănită pe pat în pauzele publicitare, ci găseşte-ţi de treabă prin casă sau execută trei seturi de genuflexiuni sau abdomene.

sursa: eva.ro

Stiri mai vechi: