Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Phoenix, o poveste de iubire din cel de-al doilea razboi mondial

maxresdefault5Dupa succesul avut cu filmul Barbara, regizorul Christian Petzold revine cu un film atipic, puternic, pe care cinefilii nu or sa-l uite prea curand! Iata despre ce e vorba in Phoenix:

Phoenix, in regia lui Christian Petzold, este film de dragoste pasional cu actiunea plasata in perioada celui de-al doilea razboi mondial in Germania, un peisaj in care iubirea abia poate sa respire din care aflam in acelasi timp detalii despre istoria Europei. Este vorba de o poveste despre un labirint al iubirii, din care scapa cine se regaseste.

Nelly (Nina Hoss) a supravietuit razboiului, dar fata ei este complet desfigurata. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul complet desfigurat, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reusit sa ramana in viata. Intre timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moarta si cauta o modalitate de a-i mosteni averea. Nelly intra in viata lui sub o alta identitate, iar Johnny nu o recunoaste. In schimb, ii aduce aminte de sotia lui si ii propune sa o transforme  in vechea Nelly pentru a intra in posesia averii sale. Chiar daca el s-ar putea sa fie un tradator, chiar daca ii accepta planul sau perfid, o parte din ea inca il iubeste. Vrea sa isi redea vechea viata si sa inteleaga cine a fost si cine o sa fie. Oare iubirea, desi tradata, are puterea sa reinvie?

Iata si trailerul de la PHOENIX.

sursa: urban.ro