Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Încasările Samsung în primul trimestru bat toate prognozele analiştilor

eawajhdgbdkdSamsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile şi televizoare, se aşteaptă la o creştere a profitului în primul trimestru din 2015, după lansarea noilor smartphone-uri Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, transmit Xinhua şi Reuters.

Samsung estimează că, în perioada ianuarie - martie 2015, va înregistra un profit operaţional de aproximativ 5,44 miliarde de dolari, în creştere cu aproape 12% faţă de precedentele trei luni şi peste aşteptările analiştilor.

Vânzările companiei din Coreea de Sud ar urma să se situeze la 47.000 miliarde de woni, în perioada ianuarie - martie 2015, în scădere cu 11% faţă de precedentele trei luni.

Marţi, acţiunile Samsung au urcat la bursă cu 0,4%.

Analiştii se aşteaptă ca lansarea noilor smartphone-uri Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge să revitalizeze vânzările şi profitul Samsung, în următoarele trimestre.

Galaxy S6 are o carcasă de metal în loc de una de plastic şi, de asemenea, poate fi încărcat wireless, o noutate care ar urma să deschidă un nou capitol în industria telefoanelor inteligente. Unii analişti au apreciat că acesta este cel mai bun telefon creat vreodată de Samsung, după ce precedentul model, Galaxy S5, nu a reuşit să-i impresioneze.

Firma de cercetare de piaţă Gartner a anunţat, în martie, că 2014 a fost anul în care vânzările mondiale de smartphone-uri au trecut pragul de un miliard de unităţi, aproximativ 1,2 miliarde de telefoane mobile inteligente fiind vândute la nivel global, în creştere cu 28,4%, comparativ cu 2013.

Smartphone-urile au reprezentat, anul trecut, două treimi din cele 1,9 miliarde telefoane mobile vândute la nivel global.

De asemenea, Gartner informează că, în ultimul trimestru al anului trecut, Samsung a pierdut titlul de lider mondial pe piaţa smartphone-uri în faţa celor de la Apple. Samsung deţinea această poziţie din 2011. Dintre cele 367,5 milioane smartphone-uri vândute la nivel global în trimestrul patru 2014, aproximativ 75 de milioane au fost dispozitive marca iPhone faţă de 73 de milioane de smartphone-uri marca Samsung.

„Performanţele Samsung pe piaţa smartphone au continuat să se deterioreze în trimestrul patru 2014, când a pierdut aproape 10 puncte procentuale din cota sa de piaţă. Samsung se chinuie în continuare să controleze fenomenul de scădere a cotei sale de piaţă, care a atins cel mai ridicat nivel în trimestrul trei 2013. Această tendinţă descrescătoare arată că partea ocupată de Samsung pe piaţa smartphone-urilor premium a început să fie supusă la presiuni', a declarat Anshul Gupta, analist principal la Gartner.”

Pe piaţa smartphone-urilor, în 2014 Samsung a fost lider mondial cu 307,6 milioane dispozitive şi 24,7% din piaţă, comparativ cu 191,4 milioane dispozitive vândute, respectiv o cotă de piaţă de 15,4% în cazul Apple.AGERPRES

sursa:capital.ro

Stiri mai vechi: