Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

KMG International, fostul Rompetrol Group, îşi anunţă rezultatele financiare. Conferinţa va fi transmisă pe Adevărul Live, începând cu ora 10.30

kmg internationalKMG International, fostul Rompetrol Group, îşi va anunţa marţi rezultatele operaţionale, evenimentul de prezentare urmând să fie transmis în direct pe Adevărul Live, începând cu ora 10.30.

Compania, deţinută integral de către grupul compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, a înregistrat în 2014 rezultate operaţionale şi financiare record, performanţe unice în cei 15 ani de la înfiinţarea sa.

KMG International cuprinde atât benzinăriile şi rafinăriile din ţara noastră, cât şi operaţiunile de distribuţie a carburanţilor din statele aflate în jurul României, dar şi din vestul Europei, în special Franţa şi Spania, acestea din urmă fiind preluate odată cu grupul Dyneff.

Rompetrol Rafinare, al doilea exportator al României

 Un alt subiect al conferinţei îl vor reprezenta performanţele operaţionale şi financiale ale Rompetrol Rafinare, compania care deţine şi operează divizia de petrochimie a grupului, dar şi cele două rafinării - Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

 Anterior, în data de 16 februarie, Rompetrol Rafinare a anunţat pe bursă creşterea cu 15% a cifrei de afaceri, de la 4,89 miliarde de dolari în 2013 la 5,6 miliarde de dolari, profitul operaţional urcând de la 28,9 milioane de dolari la 86,3 milioane de dolari. Rezultatul net a fost, însă, o pierdere, dar şi aceasta diminuată de la nivelul de 95 de milioane de dolari din 2013 până la 58 de milioane de dolari în 2014.

Exporturile Rompetrol Rafinare s-au ridicat la peste două miliarde de dolari în 2014, faţă de 1,7 miliarde în 2013 şi 2012), fiind pe primul loc în topul celor mai mari exportatori interni de produse petroliere şi pe locul al doilea la nivel naţional, după Dacia.

Vânzări mai mari de carburanţi

Segmentul de distribuţie a înregistrat şi el îmbunătăţirea rezultatelor. Astfel, cifra de afaceri brută a urcat de la 2,94 de miliarde de dolari în 2013 la 3,21 miliarde de dolari anul trecut, o creştere de 9%. Profitul operaţional a urcat cu 50%, de la 47 de milioane de dolari în 2013 până la 70,7 milioane de dolari în 2014. În fine, rezultatul net s-a materializat într-un câştig de 22,2 milioane de dolari în 2014, faţă de 1,05 milioane de dolari în anul anterior.

Segmentul de distribuţie cuprinde rezultatele subsidiarelor Rompetrol Downstream, Rom Oil, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Integrare totală

Cu peste 7.500 de angajaţi în 12 ţări, KMG International este una din cele mai puternice companii din România şi un important jucător în regiunea Mării Negre şi Mării Mediterane, unde desfăşoară operaţiuni majore în domenii precum rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale.

În România, compania deţine, prin Rompetrol Rafinare, rafinăriile Vega Ploieşti şi Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne unităţi de profil din regiunea Mării Negre.

 Produsele realizate de aceasta sunt distribuite pe plan local prin intermediul companiei Rompetrol Downstream. Aceasta are 750 puncte de comercializare de carburanţi (staţii proprii - Rompetrol, staţii Partener, Rompetrol Express, baze interne), 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii, 7 depozite directe (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărnesti şi Oneşti) şi unul indirect situat în incintă rafinăriei de la malul Mării Negre.

La nivel european, KMG Internaţional deţine şi operează peste 1.000 de puncte de distribuţie a carburanţilor în şase ţări (România, Republică Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania şi Georgia), care operează sub brandurile Rompetrol şi Dyneff. De asemenea, compania desfăşoară importante operaţiuni de trading cu produse petroliere în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane, prin intermediul companiilor sale din Franţa, Spania şi Elveţia (Dyneff şi KMG Trading).

KMG Internaţional este deţinută integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan - KazMunayGas.

sursa: adevarul.ro

Stiri mai vechi: