Sam09262020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Românii care nu merg la medic vor fi sancţionaţi

genescuRomânii care nu merg, timp de trei ani, să fie consultaţi de medicul de familie ar putea fi sancţionaţi. Ministerul Sănătății pregăteşte o astfel de măsură, iar sancţiunile vor fi aspre, avertizează Nicolae Bănicioiu. Medicul îl va informa pe pacient care îi sunt drepturile, dar şi obligaţiile.

”Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul unui interviu televizat.

Ministrul Sănătăţii spune că astfel de măsuri i-ar putea face pe români să meargă mult mai des la medic, iar bolile cronice să fie depistate într-un stadiu incipient. În momentul de faţă, cei mai mulți oameni depistaţi cu o formă de cancer, se află deja în stadiul 3 sau 4 al bolii.

"Nu vreau încă să pronunț sancțiunile, vor fi sancțiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne' dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să știe că trebuie să mergi minim o data la trei ani, ca să-ți faci o investigatie completp: analize plus consult la medicul de familie”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

sursa: capital.ro