Ma07052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cele mai tari filme cu roboti ale anului

machina aE anul robotilor! Iata 4 productii cinematografice spectaculoase in care inteligenta artificiala joaca un rol important.

Robotica sexi, robotul infantil, cyborgul legendar si robotul care vrea sa distruga lumea. Acestia sunt cei 4 roboti care-si impart anul asta teritoriul, incercand sa atraga cati mai multi spectatori in sala. Pe voi care v-a cucerit?


EX MACHINA

Cand zici robot te gandesti automat la genul masculin, dar AVA vine sa contrazica regula. Ea este protagonista din EX MACHINA, un SF regizat de debutantul Alex Garland, care a scris scenariul de la Sunshine, Dredd, The Beach sau 28 Days Later.
Actrita suedeza Alicia Vikander (Anna Karenina, Son of a Gun, A Royal Affair), este cea mai sexi robotica din peisajul cinematografic al ultimilor ani. Ex Machina este o distopie despre inteligenta artificiala care ne spune ca in viitor nu vom mai putea deosebi oamenii de roboti. Mai exact, un programator tanar este selectat pentru a participa la un studiu in domeniul inteligentei artificiale ce presupune evaluarea calitatlor umane ale unei uimitoare femeie robot si...  ce credeti ca face? Sfarseste prin a se indragosti de robot. Trailerul arata foarte bine.

CHAPPIE

Chappie, cel mai infantil robot din istoria cinematografiei, nu e doar simpatic, ci e primul robot care poate gandi si trai sentimente proprii. Singura lui problema e ca este inocent ca un nou-nascut, fiind o minte tanara si usor influentabila care nu poate inca decide singur ce e bine si rau. Chappie este atras in lumea interlopa si in plus, e crescut de doi parinti diferiti – unul bun si unul rau. Chappie picteaza, asculta muzica, se teme, se mira, vorbeste in stereotipuri de gangsteri dar in acelasi timp isi pune intrebari filozofice. Chappie te enerveaza si te amuza in acelasi timp, dar cu siguranta nu te lasa indiferent. El e adus la viata de SHARLTO COPLEY, actorul de orgine sud-africana care a mai colaborat cu la regizorul Neill Blomkamp la District 9. Ati vazut trailerul? Dar filmul?

Terminator: Genisys

Robotul T-1000 este reinventat si readus in cinematografe, dupa 30 de ani de la prima lui aparitie in lumea filmului. Terminator: Genisys, ce de-al cincilea film din serie, ni-l readuce in atentie pe Arnold Schwarzenegger, in rolul cyborgului care a facut isterie in randul cinefililor in anii '80, de data asta sub bagheta regizorului Alan Taylor (Thor: The Dark World).  In Terminator Genisys, Emilia Clarke o va interpreta pe Sarah Connor iar din noua distributie mai fac parte nume precum Jason Clarke, Jai Courtney, Byung-hun Lee si J.K. Simmons.


The Avengers: Age of Ultron

Antagonistul din The Avengers: Age of Ultron, cel mai tare film cu supereroi al anului 2015, este tot un robot. Ultron (voce: James Spader) este creat de Iron Man, care are doar intentii bune, vrand sa-l foloseasca pentru a controla armata de roboti pe care o detine. Doar ca Ultron are cu totul alte planuri si declara razboi rasei umane iar singurii care sunt in stare sa-i tina piept sunt, evident, Razbunatorii! Cu siguranta, Ultron nu cedeaza usor!

Acestea sunt 4 dintre filmele noi ce au ca protagonisti robotii. Mai e nevoie sa pomenim de Star Wars: The Force Awakens?

sursa: urban.ro