Ma01262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cât te costă să îţi portezi numărul în altă reţea

changesimforeverOperatorii telecom din ţara noastră încearcă să îşi păstreze clienţii oferind numeroase beneficii, dar încearcă totodată să atragă clienţi noi prin portare.

Cea mai nouă ofertă specială de portare aparţine Telekom România. Clienţii de telefonie mobilă care doresc să îşi porteze numărul în reţeaua Telekom au posibilitatea de a achiziţiona 3 device-uri - două telefoane şi o tabletă - la un preţ special de 99 lei, dar şi de a activa o extraopţiune prepaid pe toată perioada contractuală. Oferta este valabilă pentru activarea unui singur abonament, prin portare pe 24 de luni. În mod normal, taxa de portare este de 11 euro, dar, promoţional, este gratuită până la 15 mai (cu posibilitate de prelungire).

La Orange, liderul pieţei telecom, clienţii primesc reduceri la telefoane. Astfel, la portarea din altă reţea utilizatorii primesc reducere de 100 de euro la telefoanele cumpărate împreună cu abonamentele Pantera 31 sauPantera 41, 50 de euro la abonamentele Pantera 20, Tigru 16, Cangur 16 sau 10 euro la telefoanele cumpărate împreună cu orice abonament. Oferta este valabilă până în 1 aprilie. Pentru portarea unui număr se aplică o taxă de 4 euro (4,76 euro cu TVA), în cazul trecerii la abonament. Poţi solicita portarea unuia sau mai multor numere. Ca ofertă specială, în acest moment nu se aplică nicio taxă pentru portarea numerelor în reţeaua Orange.

Vodafone nu are nicio promoţie în prezent pentru cei care vor să se porteze. Pe site-ul operatorului se specifică, însă, că la Vodafone utilizatorii beneficiază de “tarife avantajoase, telefoane performante și acces la programul Vodafone pentru tine, cu puncte și minute de loialitate, care îți garantează reduceri la telefoane și minute în plus”. Avantajul oferit de Vodafone este taxa gratis pentru portare. Altfel tarifele de portare sunt:5,6€ /număr de mobil; 7,8€ /număr de fix.

RCS&RDS are în prezent cea mai atractivă ofertă de portatre. Cei care işi duc numărul la Digi Mobil primesc 20% reducere la abonamentul Optim Nelimitat. Dacă nu eşti abonat la niciunul dintre serviciile Digi, te poţi abona la Digi Mobil Optim Nelimitat cu 8 euro lunar (TVA inclus) - pentru 1 abonament şi cu cate 6 euro lunar (TVA inclus) - pentru 2 abonamente Optim Nelimitat.

Avantajele sunt:
•    nelimitat convorbiri în orice reţea naţională, fixă sau mobilă
•    nelimitat convorbiri internaţionale în principalele reţele fixe din UE, SUA, Canada şi China şi 3000 de minute convorbiri internaţionale în principalele reţele mobile din SUA, Canada, China şi UE
•    nelimitat internet mobil (viteze de până la 21,6 Mbps pentru traficul până la 5 GB).

Pentru a porta numărul de telefon în orice reţea ai nevoie să completezi cererea de portare în oricare din locațiile operatorului, carte de identitate, factură de utilităţi.Conform reglementărilor ANC, portarea trebuie realizată în 3 zile lucrătoare. Procesul se poate prelungi din motive tehnice, dar nu mai mult de 25 de zile lucrătoare.

Zece lucruri pe care trebuie să le ştii despre portare

1. Informează-te în legătură cu ofertele tuturor furnizorilor şi alege-o pe cea care ţi se potriveşte mai bine.

2. Verifică însă cu atenţie şi contractul pe care îl ai cu furnizorul actual, căci s-ar putea să existe clauze de reziliere sau anumite condiţii de încetare a furnizării serviciilor.

3. Dacă foloseşti o cartelă preplătită, creditul rămas neutilizat nu va fi transferat.

4. Completează cererea de portare (formularul-tip), pe care o poţi obţine fie aici, fie de la una dintre reprezentanţele furnizorului la care vrei să devii abonat.

5. Fii atent atunci când completezi cererea. Dacă datele nu sunt corecte sau complete, sistemul o va respinge.

6. Depune cererea de portare la reprezentanţa de unde ai obţinut formularul sau sună la Serviciul Relaţii Clienţi al furnizorului la care vrei să te muţi pentru a afla unde se poate depune cererea de portare (în cazul în care ai descărcat-o de pe site).

7. De regulă, cererea tip trebuie depusă la operatorul spre care vrei să portezi numărul împreună cu o copie după actul de identitate şi o copie după ultima factură emisă de furnizorul donor. Dacă trimiţi pe altcineva în locul tău, mai este nevoie şi de o procură sub semnătură privată în original.

8. Stabileşte împreună cu operatorul data la care vrei să se efectueze portarea – în condiţii normale 3 zile lucrătoare de la depunerea cererii, dar nu mai mult de 25 de zile lucrătoare.

9. Furnizorul la care vrei să devii abonat te va contacta pentru a te anunţa data exactă şi intervalul orar în care se va efectua portarea şi data când trebuie să mergi să semnezi contractul, în cazul în care nu l-ai semnat la depunerea cererii de portare. Serviciul va fi întrerupt pentru 3 sau 4 ore pentru ca furnizorul să poată opera portarea, timp în care nu vei putea da sau primi telefoane. Pentru portarea numerelor fixe, trebuie să fii acasă în intervalul stabilit cu furnizorul. Pentru portarea numerelor mobile, trebuie să mergi la una dintre reprezentanţele furnizorului la care vrei să devii abonat, pentru a ridica noua cartelă SIM, cu acelaşi număr de telefon, în cazul în care nu ţi-a fost înmânat la momentul depunerii cererii de portare.

10. Nu transmite cereri de portare către mai mulţi furnizori! Alege-l pe cel al cărui abonat vrei să devii şi adresează-i numai lui cererea de portare.

sursa:capital.ro