Vi09252020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cine are cele mai mari vanzari in muzica?

music millionsIn fiecare an, industria americana anunta cifrele din vanzarile de muzica, fie ele fizice, fie pe streaming sau download legal. Daca in urma cu cativa ani, trendul era trist, se pare ca piata s-a stabilizat, insa cine sunt marii castigatori?

Nu mai e deloc un secret ca vanzarile de albume fizice sunt intr-un declin constant, mai ales in ceea ce priveste vanzarile de CD-uri, care au scazut cu pana la 32 la suta. In schimb, marele castigator in aceasta zona este vinilul pentru ca pasionatii de muzica investesc bani in tehnica aferenta vinilului si vor sa isi asculte artistii preferati la cea mai inalta calitate. Astfel, o piata care ar fi trebuit sa fie moarta dupa multe calcule si daca luam in seama declinul casetei audio si acum al CD-ului, o duce foarte bine. Spre deosebire de anul 2014, vanzarile de viniluri au crescut cu 49 la suta si au adus in conturi peste 315 milioane de dolari.Artistii ar trebui, in teorie, sa faca acum o multime de bani din streaming, pentru ca piata creste in fiecare an, iar aproape 800 de milioane de dolari s-au facut numai din abonarea la servicii de streaming. Bataia mare se da acum intre aceste servicii si descarcarea de piese - acestea din urma au crescut si au produs 2,6 milioane de dolari, in timp ce streaming-ul aduce 1,9 milioane de dolari. De altfel, si Billboard si-a schimbat felul in care contorizeaza piesele, astfel incat au ajuns pe prima pozitie piese care in mod normal nu ar fi avut nici o sansa la Hot 100, iar topul realizat de Spotify la final de an arata cel mai bine preferinte publicului.

Vanzarile de single-uri o duc putin mai bine decat cele de albume intregi, peste 12 milioane de bucati fiind descarcate, fata de albume, care au strans 117 milioane de copii, insa in ceea ce priveste incasarile, acestea sunt apropiate. In SUA, peste 7 milioane de oameni sunt abonati ai serviciilor de streaming muzical, insa in Romania, cifra abia atinge milionul, chiar daca sunt disponibile mai multe servicii de acest gen. In plus, incasarile din streaming ajung la aproape 800 de milioane de dolari.

Cum vi se par aceste cifre? Credeti ca va prinde si la noi trendul de streaming?

sursa: urban.ro

Stiri mai vechi: