Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Afaceri pentru femei. Topul celor mai promiţătoare businessuri pentru doamne şi domnişoare în anul 2015

400x200Afaceri pentru femei. Anul trecut, cel mai mult au crescut construcţiile de locuinţe şi clădiri rezidenţiale, industria auto şi exporturile destinate zonelor din afara UE. Aşadar, afacerile legate de casă şi maşină, dar şi producţia de articole hand-made (foarte apreciate în Europa, dar mai ales pe alte continente) au cele mai mari şanse de succes în 2015. Un alt numitor comun al acestor domenii este că sunt preferate în general de femei.

Dacă în calitate de angajate femeile sunt – în foarte multe cazuri – dezavantajate faţă de bărbaţi, în business lucrurile stau ceva mai bine, doamnele şi domnişoarele lansate pe cont propriu bucurându-se de mai mult respect.

Vă prezentăm, în continuare, domeniile cele mai promiţătoare pentru afaceri pentru femei în anul 2015.

Afaceri pentru femei. Businessuri în casă nouă

 Decoraţiunile interioare (sau producţia de astfel de articole), consultanţa în designul casei, restaurarea sau restilizarea de mobilier, dar şi amenajările exterioare, cum ar fi designul de grădină şi chiar cultivarea de flori au mari şanse să se bucure de cerere garantată.

Motivul: în 2014 s-au construit cu 32% mai multe locuinţe noi decât în 2013, arată statisticile oficiale.

Tot pentru noile case am putea identifica o cerere mare şi la articole textile cum ar fi perdele, cuverturi, carpete, covoare, lenjerie de pat etc.

 Comerţul sau producţia acestor articole au, deci, şanse de succes ca afaceri pentru femei, dar şi business-urile care se ocupă de micile ajustări (tivuiri, aplicaţii, broderii etc.) ar putea să dea rezultate.

Afaceri pentru femei. Mai multe maşini, mai multe oportunităţi

Tot în 2014 au crescut şi înmatriculările de autovehicule, atât din cele destinate transportului de pasageri, cât şi la cele pentru marfă.

 Vă întrebaţi ce pot face femeile întreprinzătoare pentru industria auto? Iată câteva afaceri pentru femei: spălătorii (atenţie, există şi francize care asigură spălarea uscată), producţia/comerţul de huse şi perdeluţe de interior, producţia/comerţul de prelate personalizate sau producţia de odorizante, suporţi de bord ori diverse accesorii necesare confortului şoferilor şi pasagerilor.

 Afaceri pentru femei. Hand-Made in Romania

Târgurile şi expoziţiile organizate în ţări dinafara UE (în special în ţările arabe, dar nu numai) au scos la iveală un fenomen care, la început, a fost surprinzător: produsele româneşti s-au bucurat de o apreciere deosebită.

Mai mulţi producători de articole de artizanat, dar şi de bijuterii hand-made sau vestimentaţie de ocazii (în special rochii de mireasă) din România au dat lovitura în aceste ţări. Iată o altă idee de afaceri pentru femei cu şanse reale de succes!

Pentru a vă alătura acestui „grup“ nu trebuie decât să prospectaţi pieţele extra-UE şi să trimiteţi pe acele pieţe produsele artizanale de la noi.

 Cererea este încă foarte mare, ne asigură liderii asociaţiilor de business şi oamenii de afaceri care frecventează aceste pieţe.

Afaceri pentru femei. Câştiguri din resursele umane

Piaţa forţei de muncă este din ce în ce mai agitată, angajatorii găsesc tot mai greu personalul de care au nevoie, iar candidaţii la angajare au pretenţii tot mai mari.

 Această situaţie creează oportunităţi nesperate de afaceri pentru întreprinzătorii – de regulă, femei – care se ocupă cu recrutări.

 Pe lângă organizarea de site-uri specializate în identificarea de resurse umane, ar mai fi oportună şi înfiinţarea unor firme de închiriere de personal, sector care încă din anii de criză a cunoscut o dezvoltare remarcabilă.

Afaceri pentru femei. Domeniul preferat: îngrijirea personală

 Coafura, cosmetica, manichiura, pedichiura, fitness-ul şi celelalte businessuri care au ca obiect îngrijirea personală sunt dezvoltate cu mare plăcere mai cu seamă de reprezentantele sexului frumos, fiind, în anumite cercuri, considerate afaceri pentru femei.

Mai greu e cu obţinerea capitalului de început, care nu trebuie să fie în mod special de valori foarte mari, dar există deja bănci şi instituţii de microfinanţare care au deschidere mai mare către acest domeniu.

Vestea bună este că şi în acest sector – îngrijirea personală – cifrele de afaceri au crescut substanţial în 2014, existând şanse reale de creştere şi în 2015.

 Afaceri pentru femei. Poftiţi-vă clienţii la masă!

 Bucătăria şi cofetăria (ca activităţi de gătit) sunt, tradiţional, ocupaţiile de bază ale femeilor, dar în lumea modernă sunt mai interesante afacerile legate de aceste activităţi.
Serviciile de catering pentru evenimente, spre exemplu, au o piaţă asigurată (şi) în 2015, pentru că în România se organizează tot mai multe evenimente – conferinţe, reuniuni, simpozioane, expoziţii etc.

O altă idee de afaceri pentru femei care a luat amploare în ultima perioadă este gătitul pentru familiile foarte ocupate.

 O oală de ciorbă, o tavă cu fripturi şi un coş de deserturi gătite acasă (la gospodina întreprinzătoare) vor fi întotdeauna apreciate de clienţii care nu au timp decât pentru a-şi încălzi o porţie la cuptorul cu microunde.

Ca o concluzie, activităţile pe care femeile le fac cu plăcere sunt cele mai bune oportunităţi pentru a se lansa pe cont propriu, iar anul 2015 este promiţător pentru majoritatea acestor... industrii.

sursa: adevarul.ro