Sam01232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Oficial german: România nu va adera la Schengen în 2015. Alegerea lui Iohannis nu schimbă situaţia politică

senghenPreşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei "Der Spiegel", că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte nu presupune o schimbare fundamentală a situaţiei politice din România, motiv pentru care este puţin probabil ca 2015 să fie anul aderării ţării noastre la Schengen.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat, pentru "Märkische Allgemeine Zeitung", citat de "Der Spiegel", că România nu va adera la Spaţiul Schengen în 2015 şi a precizat că alegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte nu schimbă situaţia politică.

"De alegerea lui Iohannis se leagă fără îndoială aşteptări şi speranţe mari. Dar acestea singure nu schimbă în mod fundamental situaţia politică din România", a spus parlamentarul CDU."Îndoielile faţă de o aderare a României la Spaţiul Schengen persistă (...) (România) nu-şi va atinge acest obiectiv în 2015", a adăugat Bosbach.

Reacţia preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Interne din Bundestag intervine în contextul în care, recent, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în presa germană că va face eforturi pentru ca aderarea României la Schegen să se producă în 2015.

 "Dacă această chestiune se va rezolva, m-aş bucura foarte mult", a susţinut Iohannis.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpmx1

sursa: adevarul.ro

Stiri mai vechi: