Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

6 lucruri importante pe care sa le incluzi intotdeauna in CV

CVSa captezi atentia cuiva si sa faci o prima impresie foarte buna in doar 6 secunde nu e deloc usor. Imagineaza-ti ca reusesti sa faci acest lucru fara sa te intalnesti cu persoana respectiva. Suna imposibil, nu?

Ei bine, daca aplici pentru jobul dorit cu un CV care spune povestea carierei tale intr-un mod foarte succint, usor de urmarit, e posibil sa reusesti.  

Ca sa te asiguri ca CV-ul tau se distinge printre celelalte, trebuie sa eviti cateva lucruri si sa incluzi neaparat altele. Practic, angajatorii vor sa vada unde si cum au invatat si si-au adus contributia candidatii.  

Includerea unei afirmatii in legatura cu obiectivele tale, unei liste de abilitati sau informatii legate de educatia ta depind de nivelul tau de experienta si de domeniul in care vrei sa lucrezi, dar exista 6 lucruri simple care ar trebui sa se regaseasca intotdeauna in CV-ul tau.  

1. Informatii de contact   Poate parea evident, dar unii candidati uita sa includa informatii de baza, precum adresa de e-mail sau ingroapa aceste informatii la sfarsitul CV-ului. Scrie-ti numele, numarul de telefon, e-mail-ul si link catre profilul de LinkedIn chiar in partea de sus a paginii. Nu e nevoie sa completezi si cu adresa de domiciliu.    

Specialistii sugereaza includerea unui singur numar de telefon si a unei singure adrese de e-mail. Unii vor trece in CV numarul de telefon de acasa si toate numerele de mobil pe care le au, ceea ce este derutant. Asa ca asigura-te ca persoanei care iti citeste CV-ul ii va fi foarte usor sa te contacteze.    

2. Cuvinte-cheie din anuntul de job  

Trebuie sa incluzi, fara sa para mult copy-paste, cateva cuvinte cheie si expresii care se regasesc in anuntul de angajare.  

Aceasta strategie e extrem de importanta in cazul in care angajatorul utilizeaza un sistem de scanare a CV-urilor.  

3. Realizari  

Angajatorii au nevoie sa stie ce ai facut pentru a contribui la cresterea departamentului, echipei sau companiei unde ai lucrat, pentru a-si da seama daca abilitatile tale se potrivesc cu nevoile si responsabilitatile companiei si pozitiei pentru care iti depui candidatura.  

4. Istoricul carierei taleNu conteaza forma – cronologica sau nu – dar un fel de istorie profesionala este de o importanta critica in CV. Asigura-te insa ca rezumatul carierei tale va fi o lectura interesanta.  

5. Cifre    

Recrutorii au nevoie de cifre pentru a te putea evalua complet. Nicio pozitie nu este scutita de la masurarea rezultatelor, iar cifrele ii ajuta pe cei care te evalueaza sa determine daca esti capabil sa conduci o echipa, sa te descurci cu clientii sau sa cresti un business.  

De asemenea, cifrele sunt o modalitate foarte buna de a-ti intari realizarile.  

6. Link-uri relevante  

In functie de domeniul sau de pozitia pentru care candidezi, poate fi util sa incluzi cateva link-uri catre articole pe care le-ai scris, site-uri pe care le-ai dezvoltat, fotografii pe care le-ai facut etc.  

Candidatii trebuie sa evidentieze cat mai bine pe hartie ceea ce au realizat, iar prin link-uri web usureaza cu mult decizia recrutorilor. Un simplu link poate face cat o mie de cuvinte pe hartie. In plus, ar trebui sa stim déjà ca prea multa vorbarie in CV e cea mai comuna greseala pe care o putem face. Se pot pierde astfel foarte multe informatii cheie despre candidatul respectiv.   Accentueaza-ti abilitatile, competentele, cifrele realizate, calitatile de leadership care iti construiesc cea mai buna candidatura pentru pozitia pe care ti-o doresti, minimizand restul.

sursa: dailybusiness.ro