Vi09252020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

2015: superproducţiile

filmeFrancize resuscitate, continuări ale unor filme de succes, ecranizări de jocuri video, noi supereroi, într-o aglomerare pe marele ecran

A mai fost vreodată un an în care continuările la Star Wars, Terminator, Bond, The Avengers să se intersecteze la box office? În 2015 superproducţiile se vor înghesui nelăsând spectatorilor niciun timp de respiro. Superproducţiile din 2015 înseamnă 5 miliarde de dolari numai din drepturi de autor, notează denofgeek.com. Să vedem ce filme din 2015 au şanse la încasări care să bată recorduri, dar care au şi investit bugete gigantice pentru producţie. Am putea plasa aceste filme în cinci categorii.


Francize resuscitate

Printre seriile de filme devenite clasice, care de vreo zece ani au stat în aşteptare fără să mai producă pentru marele ecran sequel-uri noi se numără Star Wars: Episode VII, în regia lui JJ Abrams. În 2005, Revenge of the Sith a câştigat 848 de milioane în cinematografe la scară globală. Luând în considerare biletele mai scumpe pentru 3D, e de aşteptat ca şi Star Wars: Episode VII să scoată peste 1 miliard de dolari.

Fox va aduce în iunie 2015 în România The Fantastic Four, Universal vine cu o continuare la Jurassic Park, Jurassic World, tot în iunie, la 14 ani după Jurassic Park III, în timp ce Terminator: Genisys, cel mai nou Terminator, e programat pe 3 iulie 2015.

Filmele din seria Terminator au avut succes la box-office, în 1991 Terminator 2 încasând 519,8 milioane de dolari. E mult de atunci şi, ceea ce este discutabil, este tendinţa producătorilor de a lăsa prea multă violenţă pentru un rating ce să dea acces tuturor categoriilor de public, fapt care nu va fi deloc în favoarea încasărilor.
Sequel-uri la filme de succes

Un film care trezeşte aşteptări va fi The Avengers: Age of Ultron, cu Joss Whedon reunind o echipă de eroi Marvel în continuarea originalului din 2012 care a avut încasări de peste 1,5 miliarde la box-office-ul global: ar fi şanse ca Averngers 2 să ajungă cel de-al treilea film ce să depăşească pragul a 2 miliarde de dolari la box- office. În România are premiera pe 1 mai anul viitor.

La mijlocul lui iulie are premiera în cinematografele noastre Ant-Man, de la Marvel. Sam Mendes semnează regia pentru James Bond 24, recent intitulat Spectre, iar filmul se lansează pe 23 octombrie în România.
Şi luna noiembrie a lui 2015 va fi aglomerată, mai ales dacă ţinem cont că seria Hunger Games urmează să se încheie cu Mockingjay - Partea a 2-a pe 20 noiembrie. Luna decembrie va aduce pe Alvin And The Chipmunks, un film cu ceva mai puţini fani, dar având totuşi aşteptările lui de la box-office.

Filme după jocuri video

În afara seriei Resident Evil, nicio serie de filme inspirate din jocuri video nu a avut un succes constant la box-office, dar acum două tentative de a schimba lucrurile se pregătesc de lansare în 2015. Ubisoft are în pregătire mai multe filme (inclusiv Rabbids şi Ghost Recon), dar după toate aparenţele acestea vor fi devansate de Assassin's Creed cu Michael Fassbender, care are o campanie publicitară agresivă pentru premiera pe 7 august 2015, şi bănuim că investeşte mult pentru a deveni un succes la fel de profitabil pe cât e de scump.


Supereroi

Filmul de la Marvel, Ant-Man, în regia lui Edgar Wright, are în faţă o concurenţă tot mai dură. Filmul marchează lovitura de începere a fazei cu numărul trei a studiourilor Marvel, dar faptul că are premiera în Statele Unite simultan cu James Bond ar trebui să reprezinte o problemă.

Animaţii şi live action

Cinderella, filmul live action de la Disney, pare să fie un pariu sigur. Studioul are un fel de franciză cu aceste filme, ţinând cont că Alice în Ţara Minunilor a depăşit 1 miliard de dolari (1 sequel este pe drum), iar  Oz: The Great And Powerful aproape a atins 500 de milioane. Cinderella, în regia lui Kenneth Branagh, are premiera în România pe 13 martie 2015, şi este clar că piaţa premierelor de animaţii este mai aglomerată şi mai competitivă ca oricând. Cine ar fi crezut vreodată că un sequel la Despicable Me ar fi un concurent serios pentru Monsters Inc.

Alte filme, precum Finding Dory, Kung Fu Panda 3, Hotel Transylvania 2 şi adaptarea The Penguins of Madagascar 2 ar trebui să facă cel puţin jumătate de miliard de dolari fiecare, dacă nu vor fi amânate premierele.

Inside Out de la Pixar, e un alt exemplu de posibil succes răsunător la box office. Acesta este filmul care se petrece în mintea unei fetiţe, avându-l ca regizor secund pe Pete Docter, care a semnat regia şi pentru Up şi Monsters Inc. El este unul dintre principalele talente regizorale de la Pixar.

 

sursa: cinemagia.ro