Dum07032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Prima zi de scoala cu emotii, planuri si... parada modei. Elevele de liceu pregatite de podium, si mai putin de studiu

eleveClopotelul a sunat cam ruginit luni, pentru a marca inca o premiera nefericita din istoria invatamantului romanesc. Anul scolar a inceput fara manuale pentru sute de mii de elevi de clasa intai si a doua.
n timp ce multe institutii de invatamant sunt fie in santier, fie nu au autorizatii, prin cancelarii se vor perinda numerosi dascali fara calificare. Departe de acest tablou jalnic si extrem de emotionati, copiii intorsi cu povesti din vacanta nu simt inca toate aceste neajunsuri. Pentru ei ziua ramane una memorabila.

Pentru 3,2 milioane de elevi ziua de luni a fost cea mai sigura dovada ca vacanta a luat sfarsit. Prinsi printre povestile de calatorie, cei mari nici nu si-au dat seama cand au ajuns in clase.

Cei mici, aflati insa pentru prima data intr-o scoala, au trait intens fiecare moment. Festivitatea, incolonarea catre clase si mai apoi primul catalog vor ramane cu siguranta amintiri de neuitat.

La scoala Jose Marti, din Sectorul 2 al Capitalei, fetitele si baietii nu reusesc nici macar sa isi gaseasca clasele.

Carla s-a prezentat, in prima zi de scoala, cu teluri mari, optimism si pofta de carte. Nu stie inca ce o asteapta: de la pregatitoare si pana la Bacalaureat e cale lunga.
"Am putine emotii, o sa fie mai greu desigur fiindca trec in clasa a 3-a. Abia astept. O sa fie super super", spune Eva.

Cei de liceu au cu totul alt discurs in prima zi de scoala: sa invatam bine, dar de ce nu, sa si aratam bine. La un liceu din Galati, de pilda, fetele, cocotate pe tocuri, nu pareau ca se pregatesc pentru studiu, ci mai degraba pentru podium.
Si la baieti tinuta e importanta. Sobrietatea unui elev care pare mai degraba un intreprinzator: "Asa ma imbrac in timpul scolii. Acest liceu este respectat si are un renume!"

Altfel, luni, au revenit la clase si cei mai multi dintre elevii scolilor si liceeelor private. La scoala Lauder din Capitala noul an scolar a fost deschis printr-un spectacol.

Anul scolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri si 34 - de vacanta. Sursa: stirileprotv.ro