Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce s-a găsit în corpurile piloţilor zborului MH17

corp-pilotPurtătoarea de cuvânt a Biroului olandez de investigaţie pentru securitate (OVV), Sarah Vernooij, a declarat miercuri că fragmente străine au fost descoperite în corpurile piloţilor avionului malaezian, care s-a prăbuşit la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei, într-o zonă marcată de operaţiuni militare, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

Experţii speră să determine cauzele prăbuşirii zborului MH17 al Malaysia Airlines cu ajutorul expertizei asupra acestor fragmente, a indicat Sarah Vernooij. Se presupune că aeronava a fost doborâtă cu o rachetă sol-aer într-o zonă controlată de rebeli.
'Unele fragmente au fost găsite în corpurile membrilor echipajului, ale piloţilor. Trebuie să investigăm să vedem dacă acestea sunt părţi ale aeronavei. Dacă nu, atunci ar putea fi fragmente ale unor obiecte din exterior. În acest moment, nu ştim natura provenienţei lor', a mai afirmat reprezentanta OVV.
Biroul olandez de investigaţie pentru securitate, însărcinat cu ancheta tragediei din estul Ucrainei, a publicat marţi un raport preliminar cu privire la cauzele acestei drame. Avionul a fost doborât în zbor de un 'număr mare de proiectile cu mare viteză' care au dezmembrat 'în bucăţi' aparatul, menţionează acest raport, care nu face însă prea multă lumină asupra circumstanţelor producerii catastrofei.
Olanda a fost ţara cel mai greu încercată de această tragedie, întrucât 193 de victime din cele 298 erau cetăţeni olandezi. Sursa: click.ro