Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Stephen Hawking ii avertizeaza pe oamenii de stiinta ca gasirea "Particulei lui Dumnezeu" ar putea distruge lumea

hawkingCunoscutul cercetator britanic Stephen Hawking a avertizat ca eventuala gasire a "Particulei lui Dumnezeu" ar putea duce la distrugerea Universului si, implicit, a Pamantului.

Hawking a spus ca particula descoperita in 2012 are potentialul de a distruge Universul, avand capabilitatea de a duce la colapsul spatiului si timpului, potrivit Daily Mail.

Omul de stiinta a spus ca un astfel de dezastru s-ar putea intampla daca respectiva particula ar fi supusa unor teste intense, insa a adaugat ca omenirea nu are inca un accelerator de particule atat de mare necesar pentru testele cu pricina.

"Particula are potentialul de a deveni instabila la un anumite nivel de energie. Asta inseamna ca universul ar putea fi scena unei catastrofe si noi nici macar nu am realiza cand s-ar intampla", a spus Hawking.

Totusi, britanicul a spus ca ar fi nevoie de un accelerator de particula de dimensiunea Pamantului pentru a supune particula la un test atat de intens incat sa devina instabila.

"Particula lui Dumnezeu" a fost descoperita in 2012, la acceleratorul de particule CERN din Elvetia. Sursa: stirileprotv.ro

Stiri mai vechi: