Mie07282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cercetaşii, în tabară la Sălciua. Vezi ce misiune au de îndeplinit

1234612 584376508291335 1818744552 nÎn anul 2052, toată perspectiva umanităţii asupra universului s-a răsturnat într-o singură zi, când o echipă a agenţiei spaţiale europene (ESA), a descoperit că în radiaţia cosmică de fond a universului este ascuns un mesaj codat, destinat tuturor civilizaţiilor care ajung suficient de avansate încât să-l poată descifra.

Descoperirea existenţei mesajului s-a dovedit a fi mult mai simplă decât decodarea lui, astel că mesajul a fost publicat peste tot, în speranţa că cineva, undeva, va putea descoperi o cale pentru a sparge codul şi a găsi ce conţine mesajul din spaţiu. Toate supercomputerele marilor universităţi au început să folosească vastele lor resurse de procesare pentru a identifica conţinutul mesajului.  Mesajul descoperit de ei a făcut ocolul Pământului în câteva secunde şi conţinea două aspecte: călătoria între stele este posibilă, iar mesajul conţine planuri complete pentru construcţia şi utilizarea unui dispozitiv pentru aceasta, iar pacea este concomitent un drept şi o obligaţie a tuturor civilizaţiilor inteligente ale universului
Astfel, la apelul Organizaţiei Naţiunilor Unite, cercetaşii, pentru care pacea este o valoare fundamentală, au înfiinţat, pe 5 octombrie 2054, Contingentul pentru Explorarea Universului. În ultimele două decenii, CEU a avut zeci de misiuni pentru terraformarea singurului loc unde s-ar fi putut construi în siguranţă orice dispozitiv ar fi ascuns mesajul: Luna.

Suntem în 2074, şi omenirea are aproape la fel de multe întrebări ca şi atunci când am aflat de existenţa mesajului: am aflat că nu suntem singuri în Univers, dar cine a trimis mesajul? Poate funcţiona dispozitivul de care vorbeşte? Putem să-l descifrăm? Pot cercetaşii face faţă misiunii care le-a fost încredinţată?  

Aceasta este povestea sub care cercetaşii din Alba Iulia au pornit spre Sălciua, unde are loc, în acest an, o nouă tabără. Aceştia au organizat activităţi şi drumeţii pentru 120 de cercetaşi de diferite vârste, de la cei mai mici lupişori (7-11 ani) şi până la seniori (18-24 ani). În primele două zile, si-au construit cele necesare supravieţuirii în natură, apoi au plecat în drumeţii în zona Sălciua, în funcţie de ramurile de vârstă. În fiecare zi, liderii din Centrul Local Axente Sever, vor pregăti jocuri şi activităţi cercetăşeşti pentru copiii prezenţi, care vor ajuta la dezvoltarea lor personală. Sâmbătă va avea loc nu doar petrecerea de final a taberei, ci va fi şi Ziua Porţilor Deschise, când sunt aşteptaţi părinţii şi alumnii Centrului Local în vizită.