Dum06202021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Proiectul “Debut în carieră” a fost lansat în cadrul Supremia Grup

Debut in cariera Supremia Grup 4Evenimentul de lansare a proiectului “Debut în carieră“ a avut loc în cadrul companiei Supremia Grup, care oferă astfel, tinerilor, oportunitatea de a se dezvolta într-un mediu inovativ şi dinamic. Prin intermediul acestui program, aflat la cea de a doua ediţie, organizatorii îşi doresc să contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor studenţilor şi masteranzilor, precum şi la dezvoltarea lor continuă, recompensând performanţa şi iniţiativa. Proiectul,  structurat pe trei piloni principali, implică oferirea oportunităţii –pentru tineri- de a desfăşura stagii de practică neremunerate în cadrul companiei sau de a câştiga o bursă de practică, respectiv de a se număra printre câştigătorii unui concurs organizat de către Supremia Grup.

Ceremonia a fost deschisă de dr. ing. Levente Hugo Bara, directorul general Supremia Grup, care a accentuat importanţa încrederii în propriile forţe şi a eforturilor susţinute depuse în folosul atingerii obiectivelor personale. Mai mult, acesta a încurajat tinerii prezenţi la eveniment să profite de oportunitatea de dezvoltare personală şi profesională care li se oferă, întrucât numai aşa pot deveni reali profesionişti: "Să nu credeţi niciodată că sunteţi cei mai buni! Mereu căutaţi să vă îmbunătăţiţi, să învăţaţi ceva nou!".

La eveniment au fost prezente  şi cadre didactice universitare din Sibiu, Cluj Napoca şi Alba Iulia, care au manifestat un deosebit interes pentru activităţile proiectului, au spijinit şi încurajat  iniţiativa avută şi, totodată, au numit Supremia Grup drept “companie care reprezintă un real model de bune practici pentru parteneriatele public-private”.  În cadrul evenimentului, studenţii prezenţi au făcut cunoştinţă cu managerii departamentelor participante la program şi au efectuat un tur ghidat al fabricii, familiarizându-se astfel cu principiile sistemului de management Kaizen, cu dotările companiei şi cu mentorii care îi vor îndruma pe perioada practicii..

Supremia Grup sprijină şi încurajează, prin marea familie creată de-a lungul timpului în interiorul său, inovaţia şi creativitatea tinerilor, dezvoltată în folosul industriei alimentare. Prin intermediul acestui program, compania oferă participanţilor oportunitatea de a se dezvolta şi a fi parte integrantă a unei echipe care contribuie la evoluţia industriei alimentare.
Toți tinerii care vor finaliza unul dintre cei trei piloni ai programului vor primi o scrisoare de recomandare care va cuprinde activităţile întreprinse şi proiectele în care au fost implicaţi. Proiectul “Debut în carieră“ pregăteşte studenţii şi masteranzii pentru următoarea lor carieră profesională, oferindu-le oportunitatea de a câştiga experienţa mult căutată de angajatori. Acesta este un program dezvoltat în cadrul celui mai apreciat parteneriat educaţional public-privat din industria alimentară, fiind conceput, iniţiat şi implementat de către reprezentanţii companiei albaiuliene.

În cadrul programului, tinerii cu iniţiativă -care îşi doresc să se dezvolte şi să dobândească abilităţi practice- au oportunitatea de a desfăşura stagii de practică în cadrul Supremia Grup, de a participa la un concurs care presupune inovaţie, gândire strategică şi pasiune pentru industria alimentară, sau de a dezvolta proiecte cu ajutorul cărora să câştige burse de practică plătite de către companie. Proiectul se adresează în special studenţilor de la specializările conexe industriei alimentare, precum: Chimie Industrială, Industrie Alimentară, Științe Economice. Studenţii care doresc să acumuleze experienţă relevantă în domeniul în care se pregătesc să profeseze îşi pot îmbunătăţi astfel cunoştinţele teoretice şi practice pe care le au, evoluând şi devenind, în timp, reali profesionişti.

Tinerii interesați de acest proiect îşi pot depune candidatura pentru stagiile de practică într-unul dintre departamentele: Calitate, Laborator, Marketing, Economic, Resurse Umane şi Producție.

Debut in cariera Supremia Grup 2Proiectul “Debut în Carieră” este structurat pe trei piloni principali, care cuprind:

1)    oferirea oportunităţii de a desfăşura un STAGIU DE PRACTICĂ NEREMUNERAT în cadrul companiei, pe o perioadă de trei luni. În decursul perioadei petrecute în cadrul Supremia Grup, stagiarii vor primi sarcini concrete, vor fi evaluați pentru activitatea desfășurată, iar cei mai buni vor avea posibilitatea de a primi o ofertă de angajare în cadrul Supremia Grup. Pe tot parcursul sesiunii de practică, un mentor îi va ghida şi îi va îndruma constant.

2)    oferirea unor BURSE DE PRACTICĂ celor mai merituoşi studenţi care, până în 25 mai 2014, elaborează un proiect de cercetare pe una dintre cele 3 teme date (R&D: Efectul antiseptic al uleiurilor din chimen şi mărar în două sortimente de cremă de brânză, Laborator: Determinarea contaminanţilor din produsele alimentare sau CTC: Gestionarea produselor alergene/non-alergene). Acest pilon al programului este dedicat studenților din anii terminali şi masteranzilor din cadrul facultăţilor de Tehnologie Alimentară. Stagiul de practică plătită se va desfăşura în cadrul departamentului pentru care s-a optat şi va avea o durată de 12 săptămâni.

3)    CONCURSUL SUPREMIA, care presupune dezvoltarea unui produs funcţionabil şi predarea unui raport de cercetare în ceea ce priveşte un...cozonac inedit. Încurajăm, astfel, inovaţia şi creativitatea tinerilor, dezvoltată în folosul industriei alimentare. Prin intermediul acestei activităţi, compania oferă participanţilor oportunitatea de a se dezvolta şi a fi parte integrantă a unei echipe care contribuie la evoluţia industriei alimentare. Compania le va pune la dispoziție studenţilor interesaţi laboratorul de analize, stația pilot, laboratorul R&D, precum și orice alte elemente de logistică necesare. Concurenţii vor beneficia în permanență de consultanța specialiștilor Supremia Grup.

Toți tinerii care vor absolvi perioada de practică vor primi o scrisoare de recomandare care va cuprinde activităţile întreprinse şi proiectele în care au fost implicaţi.  

În prima ediţie a programului, desfăşurată în 2013, au beneficiat de acest program un număr de 88 de studenţi, care au primit îndrumare continuă şi au acumulat cunoştinţe şi deprinderi practice. Feedback-ul primit din partea lor a fost unul excelent, marea majoritate a acestora dorindu-şi să participe la program şi în acest an.banner1