Vi09172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Află de ce e important să îți verifici buricul în mod regulat

buricÎn buric se pot ascunde indicii importante privind sănătatea ta. De aceea, atunci când mergi la medicul dermatolog sau chiar când ești la tine acasă, este foarte important să verifici și starea buricului tău.

În buric se poate ascunde primul semn al cancerului de piele. Tocmai pentru că este un loc ascuns și nu te gândești să-l verifici, așa cum ar trebui să faci în mod regulat cu întreg corpul tău. Dacă apare vreo pată suspectă sau pur și simplu dacă ți se cojește pielea în buric, ar trebui să mergi la medic.

Melanomul este o boală gravă, cea mai grea formă ca cancerului de piele, și este responsabilă de foarte multe morți anual, tocmai pentru că este descoperită destul de târziu.
Cum te poți proteja împotriva cancerului de piele

Verifică-ți pielea în mod regulat! Cu ajutorul unei oglinzi uită-te cu atenție și în locurile mai greu accesibile: caută alunițe noi sau pete de culori neobișnuite. Verifică-ți întreaga piele, de la scalp și până la tălpi.

Vitamina D. Nu te baza pe soare ca vitamina D să ajungă în organismul tău, ci ia suplimente. Aceasta crește sistemul imunitar și îți dă o stare de spirit bună.

Mergi la medicul dermatolog! Nu doar atunci când descoperi alunițe sau pete noi trebuie să mergi la medic, ci an de an ar trebui să mergi la o consultație, ca medicul specialist să se uite cu atenție la pielea ta.

Protejează-te de razele dăunătoare! Este foarte important să te dai cu cremă de soare pe tot parcursul unui an, chiar și în zilele de iarnă, astfel scazi riscul apariției cancerului de piele.sursa:libertatea.ro