Vi09172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Mușețelul, medicament natural

musetel1Odată cu venirea primăverii înflorește pe câmpii mușețelul, o plantă medicinală care nu trebuie să lipsească din casa ta.  Iată care sunt beneficiile acesteia pentru sănătate!

Are rol antiseptic și antibacterian

Uleiul de mușețel este recomandat în tratarea rănilor superficiale, cum sunt zgârâieturile și juliturile, deoarece are rol antibacterian și previne infecțiile. Poți aplica acest ulei și peste leziunile ușor inflamate și infecția se va retrage mult mai repede.

Alungă durerile de cap

Suferi des de migrene și dureri de cap, dar nu vrei să mai iei medicamente? Atunci îți poți masa tâmplele 10 minute cu ulei de mușețel și durerea va dispărea ca și cum nu ar fi fost. Este la fel de eficient și pentru durerile musculare sau cele articulare.

Îți oferă o piele fără cusur

Extractul de mușețel este cunoscut datorită proprietăților sale regeneratoare, fiind introdus în multe produse de înfrumusețare. Cremele din mușețel nu dau niciodată greș dacă vrei să alini arsurile solare sau alergiile și eczemele
Beneficii pentru sănătate

Ceaiul de mușețel este recomandat persoanelor care au senzația de gură uscată după tratamentele de chimioterapie sau radioterapie. De asemenea, este indicat și pentru prevenirea cariilor sau a gingivitei. Persoanele care se confruntă cu infecții urinare dese ar trebui să bea măcar 3 căni de ceai de mușețel pe zi, întrucât acesta elimină bacteriile din tractul urinar și stimulează detoxificarea organismului.

Ce efecte secundare are

În general mușețelul este o plantă care nu cauzează reacții adverse, însă anumite persoane se pot confrunta cu senzații de greață sau reacții alergice. De asemenea, uleiul de mușețel poate provoca iritații la nivelul ochilor.sursa:clickpentrufemei.ro