Vi09172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cauzele atacului de miocard

miocard1Infartul miocardic, denumit şi atacul de cord este o afecţiune a inimii care se produce în momentul în care miocardul nu mai este vascularizat.

În acest caz, arterele coronare care hrănesc muşchiul inimii sunt înfundate din pricina depunerilor de grăsime. Printre principalele cauze responsabile de un atac de cord se numără  modul de viață sedentar, viicile, precum alcoolul si fumatul, dar şi sunt vârsta înaintată şi posibilele afecţiuni care îngreunează starea generală de sănătate.

Stresul

Stresul emoţional  poate fi extrem de dăunător pentru o persoană. O astfel de situaţie determină sistemul nervos să elibereze o cantitate de hormoni suplimentară, precum adrenalina. La rândul său, crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. Acest lucru determină sângele să se îngroase, sporind în mod semnificativ riscul de infarct miocardic. De asemenea, stresul conduce la o creștere a factorilor de coagulare a sângelui. Acest lucru devine periculos, pentru că cheagurile de sânge pot bloca o artera şi pot declanşa un atac de cord.

Alcoolul
Cantitățile moderate de alcool pot reduce riscul de atac de cord, arată cele mai recente studii în domeniu. Cu toate acestea, consumul excesiv de băuturi alcoolice poate provoca problemele cardiace, inclusiv atacurile de cord. O băutură medie are in jur de 100-200 de calorii. Aceste calorii devin un inamic al organismului, pentru ca se transformă în grăsime şi contribuie foarte mult la declanşarea unui infart miocardic.

Nivelul ridicat de colesterol

Colesterolul este o grăsime pe care sângele o transportă şi este prezentă în fiecare celulă a corpului nostru. Este o componentă necesară a multor tipuri de hormoni pe care corpul nostru îi creează, aşa cum acizii biliari ajută la digestia grăsimilor. Printre cauzele care pot duce la infarct se numără şi consumul frecvent de grăsimi saturate, cum sunt găsite în produsele de fast-food, de exemplu.sursa:clickpentrufemei.ro