Vi09172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce schimbări ar trebui să faci în alimentaţie?

alimSărim peste mese, combinăm alimentele la întâmplare, gustul fiind singurul „liant”, ori mâncăm fructele şi legumele fără coajă. Toate aceste obiceiuri îşi fac de cap cu digestia noastră în timp.

Nu puţine sunt scrisorile pe care le primim pe adresa redacţiei în care cititorii ne cer un sfat ori un remediu pentru problemele lor de digestie. De multe ori, specialiştii se pun de acord asupra soluţiei: schimbarea obiceiurilor alimentare.

De la simpla modificare a orarului mesei până la învăţarea unor noi moduri de a combina mâncărurile între ele - toate aceste schimbări ne pot ajuta să ne rezolvăm tulburările de digestie şi ne pot ajuta să luăm tot ce e mai bun din alimente.

Să luăm 4-5 mese pe zi

Un nutriţionist foarte apreciat, Patrick Holford, susţine că omul este construit să ronţăie, nu să înfulece. Mai exact, organismul nostru ştie să „aprecieze” mâncarea şi să scoată tot ce e mai bun din ea dacă i-o dai cu „ţârâita”. Cel mai bine este de patru-cinci ori pe zi.

Aşa îi dăm voie pancreasului să secrete insulina necesară fracţionat. Altfel, dacă ar secreta insulina toată odată, aceasta nu ar putea fi prelucrată şi s-ar transforma în grăsime.

Un argument în plus al meselor mici, dar dese, este şi faptul că organismul nostru intră într‑un fel de conservare atunci când nu primeşte mâncare. Începe să stocheze tot şi nu mai consumă nimic, de „teamă” că următoarea masă va fi prea îndepărtată şi că va suferi de foame.

Nu dezgheţa carnea!

Dezgheţi carnea înainte de a o pregăti? S‑ar putea să nu fie cel mai sănătos lucru pe ­care-l faci în bucătărie. Asta pentru că, odată cu „sucul” care se scurge, se duc şi elementele hrănitoare din carne. Cel mai bine ­este s‑o pui în vasul de gătit direct de la congelator. De aceea, este bine să congelezi bucăţi mici de carne, cât pentru o mâncare.sursa:clickpentrufemei.ro