Ma05242022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Greșeli care-ți încetinesc metabolismul

metabolismPentru a slăbi în mod corect, este necesar ca metabolismul tău să funcționeze cât mai bine și să elibereze energie întreaga zi. Iată care sunt greșelile alimentare care-l încetinesc!

Nu mănânci suficient

Este important să nu consumi calorii în exces în timp ce ții dietă, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te înfometezi. Dacă mănânci mai puțin de 1200 de calorii zilnic, organismul tău va începe să depoziteze grăsimile în loc să le transforme în energie și astfel metabolismul va fi mai lent, iar tu nu vei slăbi. Pentr a accelera metabolismul ai grijă să mănânci ceva la fiecare 3-4 ore.
 Eviți cofeina

Nu ești băutoare de cafea, dar nici nu-ți place în mod deosebit ceaiul verde sau cel negru? Ei bine, este indicat să introduci în dieta ta cel puțin 2 cani de ceai verde. Cofeina stimulează centrul nervos și accelerează metabolismul cu 8%, ceea ce înseamnă 170 de calorii în minus zilnic.

Bei apa la temperatura camerei

Cercetătorii germani au descoperit că dacă bei 6 căni de apă reci în fiecare zi, metabolismul va consuma mai multe calorii, deoarece va trebui să aducă apa la temperatura corpului. 50 de calorii se pierd astfel zilnic, adică 2 kg în decursul unui an.
 Nu consumi suficiente proteine

Ai grijă să ai la fiecare masă alimente bogate în proteine, pentru că ele sunt esențiale pentru formarea masei musculare. Carnea, nucile și iaurtul sunt cele mai sănătoase surse de proteine.

Nu ai suficient fier

Acest mineral are rolul de a transporta oxigenul către mușchi, pentru ca aceștia să poată arde grăsimile. În lipsa lui te vei simti lipsită de energie, deoarece metabolismul va funcționa mai lent. Fasolea, cerealele integrale sau spanacul sunt surse excelente de fier.sursa: clickpentrufemei.ro