Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Băuturi care te scapă de constipaţie

bauturiPentru tratamentul constipaţiei, încearcă aceste băuturi la îndemână. Găseşti mai jos remedii pentru constipaţia ocazională, uşoară, dar şi pentru cazurile cronice sau mai grave.

1. Apă călduţă pe stomacul gol

Ştii deja că o hidratare corectă este foarte importantă pentru un tranzit intestinal normal. Apa te ajută să previi constipaţia, dar te ajută şi să o tratezi dacă este vorba de un caz uşor.

Bea un pahar mare de apă călduţă dimineaţa, pe stomacul gol, pentru a-ţi pune "în mişcare" sistemul digestiv.

2. Iaurt cu probiotice pentru constipaţia cronică

Iaurtul este hrănitor, sănătos, te ajută să te hidratezi şi poate vindeca şi constipaţia dacă alegi un iaurt cu probiotice. Acestea refac flora intestinală şi sunt utile mai ales dacă ai luat în ultima vreme antibiotice. O floră intestinală normală îţi asigură şi un tranzit sănătos. Dacă ai probleme serioase cu constipaţia sau diareea, poţi încerca şi un supliment alimentar cu probiotice. Mai găseşti probiotice în murături, kefir, varză acră.

3. Apă cu sare pentru detoxifierea colonului

Cura cu apă sărată dimineaţa este cea mai sigură metodă de a scăpa de constipaţie. Este recomandată pentru cazurile mai grave fiindcă nu este o procedură prea plăcută. Pe scurt, se amestecă un litru de apă cu două linguri de sare de mare şi se bea pe stomacul gol. În două ore ar trebui să apară primul scaun. Acest remediu funcţionează pentru că apa sărată nu poate fi absorbită de organism şi trece pur şi simplu prin sistemul digestiv.

4. Ceaiul de cruşin, laxativ natural

Ceaiul de cruşin funcţionează de minune dacă ai o "criză" de constipaţie, dar nu vrei să iei pastile laxative. Totuşi trebuie să fii atentă: chiar dacă este natural, ceaiul de cruşin rămâne un laxativ, adică el irită colonul pentru a-l forţa să elimine conţinutul. Nu se întâmplă nimic grav dacă îl foloseşti din când în când - doar că e posibil să ai un scaun cu crampe dureroase - dar nu trebuie să faci abuz. În timp, colonul "se leneveşte" şi vei deveni dependentă de cruşin pentru a avea scaun. sursa: unica.ro