Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ca să ai un ten frumos, trebuie să eviţi anumite alimente. Care sunt acestea

ten-perfectTe-ai gândit vreodată că problemele tenului apar din cauza câtorva alimente? Dacă vrei să ai un ten curat, frumos şi hidratat, iată ce alimente ar trebui să nu le mai consumi foarte des.

Sarea

Dacă îţi place să mănânci sărat, află că din cauza sării pot să-ţi apară cearcăne şi pungi sub ochi. Asta se întâmplă deoarece prea multă sare determină retenţia apei în corp. Acest lucru favorizează umflarea diverselor zone. Problema se agravează odată ce înaintezi în vârstă.

Zahărul rafinat

Dacă obişnuieşti să consumi prea mult zahăr, structura pielii se slăbeşte. Acest lucru determină apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Dacă pofteşti la ciocolată, de exemplu, evită ciocolata cu lapte sau cea cu fructe. Acestea conţin o cantitate foarte mare de zahăr. În schimb, optează pentru ciocolata neagră, care conţine peste 70% cacao.

Creveţi, crabişi homar

Acestea sunt câteva dintre alimentele care agravează problemele pe care le ai cu acneea, dacă le consumi în cantităţi foarte mari. Cantitatea de iod care se găseşte în aceste alimente favorizează apariţia acneei. Totodată, evită să consumi şi spanac şi alge marine. Şi acestea conţin o cantitate mare de iod. Specialiştii recomandă persoanelor care au probleme cu tenul să conume aceste alimente o dată pe lună.

Lapte

Dacă suferi de acnee sau de rozacee evită să consumi cantităţi mari de lapte. În lapte se găsesc hormoni care stimulează anumite glande să producă o cantitate mare de sebum. Chiar dacă coşurile în sine nu prezintă un pericol, acneea severă poate duce la anxietate, respect de sine scăzut şi depresie.

Alcool

Cu cât consumi o cantitate mare de alcool, cu atât mai accentuat va fi efectul de deshidratare al organismului. În aceste condiţii apar ridurile. sursa: clickpentrufemei.ro