Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

O ciupercă poate distruge virusul care cauzează cancer de col uterin

ciuperca-650x362Un compus care se găseşte într-o ciupercă japoneză poate eradica Human Papiloma Virus (HPV), potrivit unui nou studiu.

Potrivit doctorului Judith A. Smith, cercetător la Universitatea din Texas, compusul activ corelat de hexoză (AHCC) poate să şi stopeze creşterea tumorilor.

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Vaccinurile precum Gardasil şi Ceravix s-au dovedit extrem de eficiente în prevenirea infecţiei, dar acestea protejează doar împotriva anumitor tulpini ale virusului.

Noul studiu care a fost prezentat la Reuniunea anuală a Societăşii de Ginecologie şi Oncologie de la Tampa, Florida arată că AHCC poate să oprească infecşia atat in vitro (tehnica de a executa un anumit experiment într-un mediu controlat în afara unui organism viu, de exemplu, într-o eprubetă) şi in vivo (experimentele realizate într-un organ, sau pe un ţesut al unui organism viu). Mai întâi, dr. Smith şi colegii săi au testat compusul în culturi de celule izolate provenite de la paciente cu cancer de col uterin. Apoi au tratat un şoarece de laborator cu HPV cu un supliment derivat din extractul de ciuperci.

În ambele experimente, AHCC a demonstrat că poate eradica virusul în 90 de zile. " AHCC este un supliment nutritiv comun, bine tolerat care a fost folosit de zeci de ani în Japonia", a explicat medicul.

Despre cancerul de col uterin

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer.

În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18. sursa: doctorulzilei.ro